EXCLUSIV  Canin inclus, problema pe care o poți avea fără să știi. Durata tratamentului sperie pacienții

Aproximativ 1,5 - 2% din populația Europei are canini incluși la vârstă adultă.

După măseaua de minte, caninii sunt dinții cu frecvenţa cea mai mare de a rămâne incluşi. Mai precis, frecvența acestei probleme este de aproximativ 1,5% -2%.

Sunt mulți adulți care au canini de lapte, iar caninii permanenți au rămas blocați în gingie. De obicei, oamenii nu își dau seama că au dintele blocat în arcadă, acest lucru, de cele mai multe ori, se vede la radiografie. 

Caninul poate fi adus pe arcadă cu ajutorul unui aparat ortodontic, dar există și cazuri nefericite în care dintele are o poziție orizontală, iar aducerea sa ”la lumină” este aproape imposibilă. În acest caz, nu există decât o singură variantă: implantul dentar. Dar chiar și așa, nu scăpați de aparatul dentar! Acesta este purtat de pacienți pentru a face loc implantului dentar.

Pașii tratamentului în cazul unui canin inclus cu poziție nefavorabilă sunt următorii:

1. medicul recomandă purtarea unui aparat dentar.

2. apoi, după 3 - 4 luni, chirurgicul trece la descoperirea gingiei pentru a scoate caninul inclus. Se face adiție de os, urmând ca apoi să se pregătească terenul pentru implantul dentar.

Toată operațiunea poate dura până la doi ani în funcție de evoluția tratamentului. Pentru a nu ajunge la astfel de situații, este bine să mergeți la timp la stomatolog. O simplă radiografie vă scapă de problemele dentare.

Partea bună este că sunt și cazuri fericite în care caninul inclus are o poziție verticală și poate fi adus foarte ușor pe arcadă cu ajutorul aparatului dentar. Durata purtării aparatului ortodontic în acest caz este mai mare decât al unui tratament simplu de aliniere. Se poate ajunge, în funcţie de vârstă pacientului, la o durata de până la trei ani de tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel