CANICULĂ. Trucuri pentru un somn odihnitor

Nopțile caniculare  devin un chin, fiind  dificil să te poți bucura de un somn liniștit când în cameră sunt 30 de grade.

Există câteva trucuri care te vor ajuta sa dormi mai bine in timpul noptilor sufocante de vara si care nu presupun cumpararea unui aparat de aer conditionat.

Manancă puțin și nu la ore înaintate

Datorita zilelor lungi suntem tentati sa servim cina cat mai tarziu, dar asta nu e deloc recomandat. In zilele toride trebuie sa faci tot posibilul sa nu te culci cu stomacul plin. Serveste ultima masa a zilei cat mai devreme si prefera mancarurile usor de digerat : salate, carne de pui si peste si evita alcoolul.

Un pat foarte confortabil

Patul pe care dormi trebuie sa fie intotdeauna foarte confortabil, daca vrei sa te odihnesti asa cum ti-ai dori. Confortul este, insa, cu atat mai necesar cu cat lipsesc celelalte elemente de care ai nevoie pentru a dormi bine.

Pune așternutul în frigider

Suna bizar, insa ai putea punea asternuturile in frigider timp de cateva minute inainte de culcare. Pentru a nu mirosi ulterior a pizza sau a ciorba de burta, baga-le intr-un sac din plastic. Ele vor fi suficient de reci dupa ce le vei aseza pe pat incat sa poti adormi intr-un confort deplin.

Folosește îmbrăcamintea din bumbac

Bumbacul rezista cel mai bine caldurii excesive si va fi aliatul tau din serile toride. Imbraca-te cat mai lejer sau renunta la o parte din haine.

Stropește cearceaful cu apă rece

Motivul este evident, nu-i asa? Nu recomandam, insa, aceasta metoda daca esti una dintre persoanele care raceste cu usurinta, iar stropirea nu trebuie sa devina o udare completa a asternutului.

Țineți un prosop în frigider

Puneţi un prosop umed în frigider timp de aproximativ o oră înainte de a vă culca şi tineţi materialul pe frunte, înainte de a vă băga la somn.

Draperii ude la ferestre

Un truc eficient: pune draperii ude la ferestrele dormitorului : evaporarea apei va permite scaderea temperaturii din camera.

Duș cu apă călduță

Duşul de seară trebuie să fie făcut cu apă calduţă. Nu folosiţi apă rece sau îngheţată, deoarece corpul va reacţiona la schimbarea bruscă a temperaturii prin păstrarea căldurii.

Dormiți singur

Dormitul in singuratate este mai confortabil pe timp de canicula decat dormitul în doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel