Canibalismul preistoric nu s-a datorat doar foamei

canibalism
canibalism

Oamenii sunt mai puțin hrănitori decât alte forme de carne, potrivit constatărilor, ceea ce indică faptul că motivații sociale complexe ar putea fi în spatele canibalismului strămoșilor noștri.

Canibalismul întâlnit printre oamenii preistorici a fost cel mai probabil determinat de motive sociale, mai degrabă decât de nevoia de o masă copioasă, sugerează o cercetare recentă.

Dovezi de canibalism au fost găsite în mai multe situri preistorice, inclusiv în Franța, Spania și Belgia, dezvăluind că strămoșii noștri, precum și alți hominizi, cum ar fi neanderthalienii și Homo antecessor s-au mâncat reciproc cel puțin ocazional.

[citeste si]

Dar cât de comun a fost canibalismul și în ce măsură a fost determinat de nevoia de hrană a făcut tema dezbaterilor, cu rămășițe găsite în unele situri reprezentând dovezi de tratament ritual.

Cel mai recent studiu, citat de The Guardian, adaugă greutate ideii că „mâncatul de om pe om” ar fi putut fi determinat de mai mult decât de foame.

Totalizând valoarea nutrițională a corpului uman, James Cole, expertul în evoluție umană al Universității din Brighton, relevă că un adult de aproximativ 66 de kilograme însumează 144.000 de calorii, cu mușchii scheletici având puțin peste 32.000 de calorii, rinichii 376 de calorii și splina 128 de calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel