Canelo Alvarez, depistat pozitiv cu clenbuterol

Boxerul mexican Saul ''Canelo'' Alvarez, care în mai ar fi trebuit să îl înfrunte pe kazahul Ghenadi Golovkin în meci pentru titlul mondial la categoria mijlocie (versiunile WBA, WBC şi IBF), a fost depistat pozitiv la un control antidoping, la clenbuterol, produs interzis, a anunţat luni promotorul său, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Golden Boy Promotions a apreciat că rezultatul pozitiv este determinat de carnea de vită contaminată, care a afectat mai mulţi sportivi din Mexic în ultimii ani.

Promotorul îl citează în comunicatul său pe Daniel Eichner, directorul laboratorului acreditate de către Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) care a efectuat teste pentru a-şi dovedi teza: Aceste valori sunt din gama celor la care ne putem aştepta de la o contaminare a cărnii de vită.

Cum este prevăzut, Canelo se va deplasa de la baza sa de antrenament din Mexic în Statele Unite şi va fi supus unor teste suplimentare pe care AMA/WADA le consideră necesare, a adăugat societatea care promovează interesele pugilistului mexican, fondată de fostul boxer american Oscar de la Hoya.

Sunt un sportiv care respectă sportul şi acest test pozitiv mă surprinde şi mă nelinişteşte, deoarece nu mi s-a mai întâmplat până acum. Mă voi supune la toate teste care îmi vor fi cerute pentru a clarifica această situaţie stânjenitoare şi sunt sigur că adevărul va ieşi la iveală în cele din urmă, a declarat Alvarez.

Clenbuterolul, o substanță controversată


Canelo Alvarez se pregătea pentru o revanşă aşteptată cu Golovkin, pe 5 mai, la Las Vegas. Cei doi boxeri s-au înfrunta în primă instanţă în septembrie anul trecut, iar arbitrii-judecători l-au dat câştigător pe Golovkin, într-o decizie controversată.

În trecut, cinci componenţi ai naţionalei de fotbal a Mexicului, printre care portarul Guillermo Ochoa, au fost găsiţi pozitivi la clenbuterol, dar apoi au fost exoneraţi de către federaţia mexicană, care a acceptat ipoteza unei contaminări alimentare.

Clenbuterolul este o substanţă utilizată pentru a îngrăşa porcii şi bovinele, iar în medicină pentru a trata astmul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel