Candidatură Kovesi. Orban: Parlamentarii PNL, mandataţi să o susţină

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că europarlamentarii liberali au fost mandataţi de Biroul Executiv al partidului să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef al Parchetului European. 

"PNL a luat decizia în Biroul Executiv să mandateze reprezentanţii PNL la nivelul Parlamentului European să susţină candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European a doamnei Laura Codruţa Kovesi, un candidat român care are o şansă foarte mare de a putea obţine numirea în această funcţie extrem de importantă la nivel european.

Practic, europarlamentarii noştri sunt mandataţi să facă lobby atât la nivelul Parlamentului European, în primul rând în grupul PPE, dar şi pe lângă europarlamentarii din celelalte grupuri care ar putea fi determinaţi să susţină candidatura doamnei Codruţa Kovesi. De asemenea, lobby-ul să se desfăşoare către toţi reprezentanţii din PPE de la nivelul instituţiilor europene sau care participă în procesul de luare a acestei decizii", a declarat Orban, după şedinţa conducerii PNL. 

Potrivit unui document apărut recent în spaţiul public, Laura Codruţa Kovesi este prima pe o listă scurtă de trei procurori dintre care va fi selectat şeful Parchetului public european. 

Vezi şi: Cristina Spătar, schimbare radicală de look. Val de reacții

Program Vitamina D. Liviu Dragnea a depus amendamentul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel