Candidatul PSD la prezidențiale. Chirieac: "Am anticipat. Are șanse mari". Analiză după întâlnirea PSD de la Neptun

Bogdan Chirieac a vorbit despre intrarea lui Eugen Teodorovici în lupta din interiorul PSD pentru desemnarea candidatului care va reprezenta partidul la alegerile prezidențiale. Totodată, acesta a făcut o analiză a valului de candidaturi care sunt anunțate în cadrul Partidului Social Democrat. 

"Cred că vor mai fi reașezări de cărți în PSD până pe 29 iunie și apoi până la congresul în care va fi desemnat candidatul la președinție. Am anticipat că domnul Eugen Teodorovici va dori să candideze la alegerile prezidențiale și în opinia mea, are șanse mari să obțină investitura partidului. Intrarea în turul doi depinde foarte mult de campania pe care o va face. Dacă până acum, de 30 de ani încoace, Partidul Social Democrat a avut întotdeauna asigurată calificarea în turul doi, acum este pentru prima oară când această calificare nu mai este asigurată și atunci sigur că da, performanța va fi aceasta. În cazul în care PSD va pierde fotoliul de la Cotroceni, va fi nevoie de o performanță și mai mare, pentru a-și putea continua guvernarea. PSD mai are un an de guvernare, până în 2020, atunci când vor fi din nou alegeri parlamentare. Ținând seama de ce bariere are în față PSD, vor fi foarte multe discuții. S-au întâmplat câteva lucruri importante la Neptun: candidatura domnului Teodorovici, a lui Daniel Florea pentru președinte executiv, așadar partidul pleacă de acolo cu câteva lucruri importante," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Întrebat despre atacurile și ironiile apărute în urma anunțului candidaturii lui Codrin Ștefănescu pentru funcția de secretar general al PSD, Bogdan Chirieac a spus că fiecare este liber să facă așa cum consideră, să fie de acord sau nu, așa cum este în democrație.

"Sunt atacuri, ironii însă un lucru este cert: Codrin Ștefănescu a fost la baricadă în 22 decembrie în 1989: el are, dacă vreți, o îndrituire în a candida la orice funcție, în orice partid politic în România. Dacă îl vor alege colegii sau nu, asta vor hotărî membrii de partid".

Candidează Paul Stănescu împotriva Vioricăi Dăncilă? 

Referitor la posibila candidatură a lui Paul Stănescu pentru funcția de președinte executiv al PSD, analistul a precizat că acesta rămâne foarte respectat și candidatura sa ar putea fi una puternică.  

"Nu știu dacă bătrânul Paul Stănescu, o personalitate marcantă a PSD, va candida pentru funcția de președinte plin. La un moment dat, asocierea sa cu un anumit grup politic din interiorul partidului nu i-a făcut bine. În acelasi timp, candidatura sa este una puternică. Senatorul Paul Stănescu este foarte respectat în PSD. Până pe 29 iunie vom mai avea discuții, negocieri, stabiliri de alianțe," a încheiat Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel