Candidat ALDE lămurește un episod controversat: Trecerea la PSD prin ”ordonanța traseiștilor”- Interviu exclusiv

Candidatul ALDE la Primăria Sectorului 3 dezvăluie pentru dcnews.ro ce șanse are la alegerile locale 2016 în fața lui Robert Negoiță și a candidatului PNL, potrivit sondajului intern. Politiciana lămurește singurul episod controversat rămas fără răspuns până acum: trecerea de la PC la PSD în baza OUG 55.

Iată interviul acordat de Elena Petrescu, susținută de ALDE la Primăria Sectorului 3, la alegerile locale 2016:

1. Ce proiecte aveți pentru Sectorul 3?

Ştim că un aspect important, care stă la baza stabilităţii vieţii în societatea modernă şi care susţine dezvoltarea la toate nivelurile unui sector, este mediul de afaceri. Suntem cel mai mare sector din Capitală şi, ca număr de locuitori, printre primele unitati administrative-locale din ţară. Datorită acestui lucru este nevoie să gândim puţin mai complex, pentru că aspectul administrativ este o oportunitate. Mai aproape de reglementările aplicabile la nivel naţional şi în completarea lor, este nevoie să stabilim o strategie economică orientată în favoarea cetăţenilor din sectorul nostru. Cu cât există mai multe investiţii, cu atât mediul social, în general, devine optim în sensul calităţii vieţii. Nu este nevoie să fim specialişti în domeniul economic sau al afacerilor pentru a observa că, de exemplu, dacă se investeşte în producţie, servicii sau imobiliare, numărul de locuitori creşte şi apar noi oportunităţi de afaceri auxiliare segmentelor principale, ceea ce favorizează mărirea bugetului local şi implicit posibilitatea din partea administraţiei locale de a contribui la creşterea calităţii vieţii. Pentru ca Sectorul 3 să devină atractiv din această perspectivă cred că administraţia locală trebuie să vină în întâmpinarea celor care doresc să investească aici. De aceea, crearea de facilităţi fiscale pentru investitori este o prioritate. În acelaşi timp, cunoaştem că implicarea tinerilor în afaceri este o resursă importantă pe termen lung, pe care trebuie să o utilizăm în completarea investiţiilor prezente. Este important pentru tinerii care doresc o carieră în mediul de afaceri să fie susţinuţi, pentru că ei reprezintă viitorul economiei noastre. Legat de mediul de afaceri propun dezvoltarea unui incubator de afaceri pentru tinerii antreprenori din Sectorul 3.

 (w670)

Din nefericire este un deficit la nivelul administraţiei locale în Sectorul 3, privind numărul locuinţelor pentru tineri. În cei 4 ani, de când sunt consilier local, am observat că există un număr de cereri încă neonorate şi, din păcate, avem o problemă. Nu uit acest lucru şi pentru mine construirea de locuinţe pentru tineri la preţuri accesibile este o prioritate.

VEZI ȘI: Laura Chiriac, interviu exclusiv: "PSD-PNL, familie coruptă în Sectorul 1". Replică la gafa lui Cătălin Predoiu

Modernizarea pieţelor este altă prioritate a mea. Este un proiect necesar pentru că este importantă menţinerea calităţii produselor alimentare, iar locaţiile pieţelor să fie la standarde înalte, având în vedere gradul ridicat de perisabilitate al alimentelor. Acest fapt contribuie şi la siguranța alimentară a cetăţenilor şi îl văd ca pe un proiect cu rezultat „win - win”.

Pentru că tot vorbim de proiecte, trebuie să spun că există și unul personal. Un proiect care ține de statutul meu de mamă a doi copii, din care am învățat că numai printr-o implicare permanentă și serioasă pot să contribui la ridicarea calității serviciilor care se oferă celor mici, indiferent de vârstă. Astfel, vreau să contribui la binele copiilor din sector prin construirea de creşe, grădiniţe şi săli de sport pentru elevi. Dacă avem grijă de ei, avem grijă de noi.

Și mai am un proiect important. Mi-am iubit şi îmi iubesc părinţii şi atunci când eram mică îmi imaginam că ei vor rămâne mereu tineri. Din păcate, nu este aşa. Vine momentul când îmbătrânesc, când trebuie să avem grijă de ei şi să îi respectăm mai mult. Proiectul este dedicat nu numai părinţilor, dar şi bunicilor şi tuturor celor în vârstă. Doresc să amenanjez locuri de recreere pentru persoanele în vârstă şi cel mai important la acest punct, să contruiesc cantine sociale.

2. Care sunt problemele acute din Sectorul 3?

Aspectele negative, asociate spontan Sectorului 3, sunt cele legate de proasta administrare, respectiv lipsa curățeniei și procesul greoi de reabilitare a blocurilor vechi. Totodată, locuitorii Sectorului 3 mai cer primăriei crearea de noi locuri de parcare, amenajarea drumurilor publice, îmbunătățirea infrastructurii și a calității transportului urban.

3. Ce șanse aveți, potrivit sondajului intern, în fața candidaților PSD și PNL?

Conform sondajului intern, candidatul PSD este favorit şi mă situez la o diferenţă foarte mică faţă de candidatul PNL, însă până la ziua votului lucrurile se pot schimba având în vedere modul în care încrederea cetăţenilor în PNL a scăzut dramatic, din cauza atitudinii lor. În prezent, perceptia politică în sodaje este una relativă, pentru că cetăţenii votează omul și nu structura politică.

4. Ce părere aveți despre Robert Negoiță, candidatul PSD? 

Am o părere bună. Datorită faptului că din 2012 sunt consilier local şi am avut ocazia să îl cunosc în activitatea administraţiei locale, pot spune că este profesionist. Putem observa că peste 80% din proiectele propuse acum 4 ani, au fost realizate şi a încercat să le respecte.

5. Ce părere aveți despre Florin Ștefan Vasile, candidatul PNL? 

Nu îl cunosc foarte bine. Ştiu că a fost implicat în administraţia locală la un departament destul de important.

6. Vă rog să lămuriți controversa cu privire la trecerea dvs. de la PC la PSD. 

În trecut au existat câteva discuţii însă eu am rămas membru PC. Acolo m-am implicat atât înainte, cât şi după momentul Ordonanței 55 alături de colegii mei, atât de la filiala Sector 3, cât şi din conducere. Ulterior, după fuziunea cu PLR, am devenit ALDE, o echipă mult mai mare cu sprijinul căreia voi candida pentru funcția de primar.

7. Credeți că ar putea reprezenta aspectul menționat la punctul 6 un punct vulnerabil pentru candidatura dumneavoastră? 

Nu. În niciun caz. Colegii mei mă cunosc foarte bine, cetăţenii sectorului cunosc faptul că m-am născut, am crescut, locuiesc în sectorul 3 şi i-am reprezentat cu seriozitate  în cadrul consiliului local. Contează faptele şi felul meu de a fi.

8. Pe ce electorat mizați? 

Mizez pe electoratul de dreapta, care are nevoie de opţiunea liberală reală. Noi, ALDE, suntem adevăraţii liberali, pentru că suntem singurul partid din România care face parte din familia europeană liberală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel