Candidați procuror-șef DNA. Daniel Savu: ''Recunosc că în România a existat poliție politică?''

DNA
DNA

Evaluarea celor patru candidați pentru funcția de procuror-șef DNA are loc în cursul zilei de miercuri, 25 iulie. Daniel Savu este de părere că dacă ar exista probleme în declarațiile de avere ale procurorilor, vor trebui investigate urgent de ANI. Totodată, Savu afirmă că nu ar trebui să fie omisă o întrebare esențială în evaluarea acestora.

Trebuie să fie deasupra oricăror bănuieli. Trebuie să ne detașăm cât mai repede posibil de sentimentul pe care toată lumea îl are, acela că procurorii sunt niște funcționari publici, care au privilegii față de ceilalți oameni. Dacă sunt probleme în declarațiile de avere ale acestor procurori, ele trebuie investigate neapărat de Agenția Națională de Integritate. Nu aș vrea să existe, din moment ce unii dintre ei au depus dosarele având niște cercetări în curs. Trebuie să existe o concordanță între activitatea procurorilor și veniturile obținute. Concordanța trebuie să fie cu încrederea pe care populația o are în activitatea procurorilor.  

Eu cred că o întrebare pentru acești patru procurori nu ar trebui să lipsească de la Comisia de Evaluare: Recunosc faptul că în România a existat activitate de poliție politică și implicit, care sunt măsurile ca să nu mai existe așa ceva? De la un procuror-șef DNA te aștepți în primul rând să spună adevărul și să recunoască existența acestei activități de poliție politică în România., a declarat Daniel Savu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel