Când vom avea un nou Guvern? Chirieac: Ne pregătim pentru o zonă de lungă instabilitate în țara noastră

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că România a intrat într-o perioadă lungă de instabilitate politică, iar alegerile anticipate ar putea aduce și mai multă instabilitate, pe parcursul întregului an. 

Bogdan Chirieac a reacționat în direct la România TV după ce postul de televiziune a relatat că strategia PSD este ca parlamentarii să nu se prezinte la votul de învestitură a noului Guvern, iar votul să se amâne. Analistul politic a răspuns începând cu o întrebare. 

”Singura întrebare e așa aici: se poate sta așa până la alegerile la termen sau numai 60 de zile? Nu uitați că, de la 1 iulie, pentru că la noi Parlamentul e mai domnos așa, două luni de zile e vacanță. Deci nu are cum să fie cvorum. Ne pregătim pentru o zonă de lungă instabilitate în țara noastră. Ideea cu alegerile anticipate, fundamental corectă pentru a putea opri instabilitatea în România, se dovedește că poate aduce mai multă instabilitate pe parcurul întregului an. Că dacă era un Guvern Orban cu toate puterile la sine, anul acesta guvernau într-un fel și vedea lumea. Dacă majorează pensiile la 1 septembrie, dacă majorează alocațiile, dacă fac tot ce au spus că fac. Acum, iată, că suntem într-o situație în care orice ai spune, își asumă actuala conducere a PSD să facă alegeri anticipate și să ia 10% partidului? Cam asta am calculat sociologic. E diferența dintre alegerile în iunie și alegerile în noiembrie. Diferență de 10 puncte procentuale. Își asumă cineva așa ceva? Și dacă va avea 45% PSD-ul, cel puțin primul Guvern va fi tot de la PNL. Peste un an, dacă guvernează cum au guvernat în aceste trei luni, ne-am lămurit perfect, și atunci s-ar putea să vină la putere PSD-ul”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel