EXCLUSIV  Când va fi gata calea ferată Aeroport Otopeni - Gara de Nord. Răzvan Cuc: Constructorul şi-a asumat

Aeroport Otopeni
Aeroport Otopeni

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a oferit, într-un interviu acordat DC News, detalii despre proiectul de construire a căii ferate care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. 

"A fost o condiţie pe care au impus-o cei de la UEFA pentru EURO 2020. Pentru magistrala 6 de metrou e lansată procedura dar e evident că nu va fi finalizată. Şi atunci singura variantă onestă şi logică era să facem această legătură feroviară cu Gara de Nord. Lucrează o firmă românească şi şi-a asumat că finalizează până în luna mai 2020. Deja a intrat în lucru şi vreau, pe această cale, să transmit un mesaj către toţi românii, toţi cei care merg spre aeroport: probabil va fi o perioadă cu restricţii de trafic; nu putem lucra cu traficul deschis. Vorbesc de o bretea de acces către Otopeni care s-a închis de câteva zile tocmai pentru a aduce utilajele în şantier şi a putea să facem forajele.

Constructorul are ca şi obiectiv construcţia unei alte benzi de acces către aeroport, lucru de care se va şi apuca, dar acum trebuie să fructificăm cât se poate acest timp bun şi să ne apucăm de foraje pentru a putea ieşi cu pilele podului care va traversa DN1 şi va face legătura cu restul căii ferate pentru accesul către Gara de Nord".  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel