Când se împodobeşte, de fapt, bradul. Mulți oameni se înșală

Când se împodobeşte, de fapt, bradul. Bucuria Crăciunului începe, în casele multor oameni, mult mai devreme decât spune tradiția. Multă lume împodobeşte bradul încă de pe 1 decembrie. Însă acest eveniment ar trebui să aibă loc mult mai târziu.

Când se împodobeşte, de fapt, bradul. Originea bradului împodobit datează dinaintea erei creștine, când brazii, ramurile lor sau palmierii erau folosiți pentru diferite ceremonii. Împodobirea pomului de Crăciun este un obicei venit din Occident, de la popoarele germanice.

Când se împodobeşte, de fapt, bradul. Istoricii și etnologii spun că, în jurul anului 1000, Sf. Boniface, care a convertit germanii la creștinism, a trecut pe lângă un grup de păgâni care venerau un stejar. De supărare acesta a tăiat stejarul și, în locul stejarului, s-a înălțat un brăduț. Sf. Boniface a luat micul pom ca semn al credinței în Dumnezeu. Dar, abia în secolul al XVI-lea creștinii practicanți au început să decoreze brazii în perioada Crăciunului.

Vezi și: MESAJE DE CRĂCIUN. Urări, sms-uri pentru cei dragi

Când se împodobeşte, de fapt, bradul. Tradiția spune că pomul de Crăciun se împodobește în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie.  Un înger sau o stea poate fi asezată în vârful pomului, reprezentând îngerii sau steaua de la Bethleem. A doua zi, copiii se bucură de darurile așezate sub pom de Moș Crăciun.

Când se împodobeşte, de fapt, bradul. Bradul de Crăciun este un obicei occidental care a căpătat amploare, începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În zilele noastre, împodobirea bradului de Crăciun a devenit una dintre cele mai iubite tradiţii.

Vezi și: Tradiții și obiceiuri: Ignat, 20 decembrie. Femeile trebuie să citească asta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel