Când începe școala în 2019. Anunț despre începerea anului școlar

Scandal pe începerea anului școlar! 

Elevii se întreabă când începe școala în anul 2019. 

Începerea anului școlar, încă în consultări 

"Ca urmare a discuţiilor din spaţiul public cu privire la data de începere a noului an şcolar, Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că, la nivelul instituţiei, sunt analizate punctele de vedere exprimate în cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS), întrunită luni, 5 august 2019. În acest sens, subliniem faptul că proiectele dezbătute de membrii CDS nu sunt supuse votului, avizul partenerilor de dialog social fiind unul consultativ. Reprezentanţii MEN vor continua în zilele următoare consultările cu beneficiari, precum şi părţi implicate în sistemul de învăţământ public, astfel încât structura noului an şcolar să vizeze interesul superior al elevilor şi să răspundă nevoilor acestora", transmite un comunicat de presă. 

Scandalul a izbucnit după ce Viorica Dăncilă îi ceruse Ecaterinei Andronescu să ia în calcul începerea anului școlar în 16 septembrie, crezând că e o măsură așteptată de elevii din România. Dar Federația Elevilor a acuzat Guvernul că face jocul firmelor de turism, considerând că e oportun ca școala să înceapă în 9 septembrie. 

Federația Elevilor spune că dacă școala ar începe în 16 septembrie ar fi o dovadă de lipsă de loialitate, iar 9 septembrie ar fi fost un ”compromis”, ei cerând inițial ca școala să înceapă în 1 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel