Urmărește emisiunea live


Când ar putea începe Al Treilea Război Mondial

Al Treilea Război Mondial
Al Treilea Război Mondial

Un profesor al Universității din Moscova și din cadrul Academiei militare ruse prezice când ar putea începe Al Treilea Război Mondial. Serghei Malkov susține că în următorul deceniu va porni un nou război mondial, prezentând și motivele care l-au determinat să facă această afirmație.  El şi-a expus joi ideea, la Moscova.

"Acum aşteptăm un nou război mondial şi el se va produce în următorii zece ani", a declarat Malkov, conform realitatea.net. El a arătat că marile puteri ale lumii şi cele mai multe state industrializate se află în prezent în etapa finală a celui de-al cincilea ciclu Kondratieff (după numele savantului rus Nicolas Kondratieff).

Ce înseamnă ciclurile Kondratieff

Ciclurile Kondratieff pot fi definite ca o succesiune regulată a modificărilor structurale din cadrul economiei moderne. Întinzându-se pe o perioadă de până la 60 de ani, aceste cicluri sunt formate prin alternarea perioadelor de creştere ridicată a unor sectoare economice cu cele de creştere mai lentă. Studiul acestei teorii ajută la urmărirea evoluţiei economiei mondiale şi este util în domeniul predicţiilor politico-economice.

"În următorii zece ani, ne aşteaptă o puternică instabilitate politică şi tehnologică", a estimat expertul rus. El a explicat că un grup de experţi de la Universitatea de Stat din Moscova a analizat ciclurile economice şi nivelul agresiunii militare în lume în ultimii 200 de ani şi a ajuns la concluzia că războaiele mondiale şi ciclurile economice se sincronizează. Ţările care nu vor reuşi să treacă de la al cincilea la al şaselea ciclu tehnologic vor rămâne în urmă cu 50 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel