EXCLUSIV  Cancer prostată - când trebuie să mergi la control. Dr. Bogdan Pârlițeanu (Sanador): Lucrurile s-au schimbat. E obligatoriu!

analiza
analiza

Dr. Bogdan Pârlițeanu (Spitalul Clinic Sanador) a explicat ce este PSA (antigenul specific prostatic) şi care este vârsta la care bărbaţii ar trebui să facă investigaţii. 

Într-un interviu acordat DC News, Dr. Bogdan Pârliţeanu a explicat care este vârsta de la care bărbaţii ar trebui să meargă la un control atunci când vine vorba despre cancerul de prostată.

"Lucrurile s-au schimbat. Dacă – şi aici vorbim despre cancerul de prostată – în anul 2010 discutam de cancerul de prostată la pacienţi peste 65 de ani, acum deja frecvenţa apariţiei a început să crească la bărbaţii mai tineri. Vorbim de grupele de vârstă 40 – 50 şi 50 – 60 de ani.

Ghidurile europene ne recomandă după vârsta de 55 de ani obligatoriu un consult la medicul urolog. La pacienţi care au în istoric tatăl sau o rudă de gradul întâi sau doi cu cancer de prostată, vârsta la care se încep investigaţiile este de 50 de ani, cel puţin în această parte a Europei", a explicat medicul Pârliţeanu.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel