Cancer ovarian - Doar 1% dintre femei recunosc următoarele simptome

Cancerul ovarian este extrem de răspândit, doar că, de cele mai multe ori, este descoperit în stadii terminale. Cunoașterea următoarelor simptome ale cancerului ovarian poate face diferența între viață și moarte.

Vestea bună despre cancerul ovarian este că e tratabil ușor, atâta timp cât boala este descoperită într-un stadiu incipient. Din acest motiv, femeile trebuie să fie atente la mai multe simptome.

Iată șapte dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului ovarian:

1. Durere persistentă în abdomen sau pelvis

Potrivit lui Mitchel Hoffman, oncolog ginecologic la centrul Moffitt, durerea persistentă în abdomen sau pelvis este, de obicei, un semn că maladia s-a răspândit. Tumorile pot apărea în intestinul gros și chiar în abdomen. Cancerul ovarian poate provoca și retenție de lichide. Toți acești factori pot provoca durere.

2. Greață și scăderea poftei de mâncare

Când cancerul ovarian se răspândește, acesta poate începe să influențeze modul în care funcționează intestinul. Este posibil să vă simțiți sătul chiar dacă mâncați mai puțin decât înainte. 

3. Constipație


”Cancerul ovarian poate provoca o senzație de balonare din cauza scăderii funcției intestinale", explică Hoffman. "Pentru a vă asigura că intestinul funcționează corect, mușchii intestinali trebuie să fie suficient de puternici. Cu toate acestea, atunci când cancerul se dezvoltă în afara intestinului poate afecta funcția musculară.

4. Urinare frecventă

Nevoita acută de a urina poate fi adesea un simptom al cancerului ovarian, explică Hoffman.

5. Menstruație neregulată

Acest simptom este important, spune Hoffman. Când există o tumoră în ovar, aceasta poate întrerupe funcția normală a sângelui și, în cele din urmă, vă poate întrerupe menstruația. Prin urmare, acordați atenție când observați o schimbare mare în ceea ce privește menstruația și mergeți la medic.

6. Durere în timpul actului sexual

Există multiple cauze ale durerii în timpul actului sexual, iar unele dintre ele sunt legate de cancerul ovarian. 

7. Arsuri la stomac

"Deoarece cancerul ovarian poate ajunge la intestine, acesta poate influența și restul corpului", explică Westin. ”Totul merge într-o direcție greșită și asta poate provoca arsuri la stomac".


Cancerul ovarian este mai frecvent la femeile în vârstă, așa că dacă sunteți încă tânără și prezentați unul dintre aceste simptome, există șanse considerabile ca acestea să fie simptomele altei maladii. Cu toate acestea, este important să rămâneți în alertă și să vă monitorizați cu atenție corpul. Dacă vă îngrijorează ceva, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel