Canada. Unitate nouă de investigare a abuzurilor

Ministerul pentru ştiinţă şi sport din Canada a anunţat înfiinţarea unei unităţi de investigare a cazurilor de hărţuire, abuzuri şi discriminare în sport, relatează Reuters.

Canalul naţional CBC a difuzat luna trecută o investigaţie care dezvăluia cât de răspândit este fenomenul abuzurilor în sistemul sportului amator din Canada. Conform investigaţiei, cel puţin 222 de antrenori implicaţi în sportul amator au fost condamnaţi pentru infracţiuni sexuale în ultimii 20 de ani, în care au fost implicate peste 600 de victime sub 18 ani. Ministrul sporturilor Kirsty Duncan a calificat rezultatele anchetei CDC ca tragice şi complet inacceptabile şi a promis măsuri pentru protejarea sportivilor, inclusiv de ameninţarea refuzului finanţării.

Linie telefonică pentru semnalarea abuzurilor

A fost propusă înfiinţarea unei linie telefonice gratuită în care pot fi raportate cazurile de abuz. Atât unitatea de investigare, cât şi linia naţională telefonică de ajutare a victimelor abuzurilor au devenit operaţionale de marţi. Printre sportivii care au suferit abuzuri şi se numără şi campioana olimpică de schi alpin Allison Forsyth, victima fostului ei antrenor. Forsyth a fost una dintre cele 12 sportive care l-au acuzat pe antrenorul lotului naţional de schi alpin, Bertrand Charest, condamnat la 12 ani închisoare în 2017 pentru infracţiuni de natură sexuală. Recent, campioana olimpică la bob, Kaillie Humphries, a de pus o plângere de hărţuire împotriva Federaţie canadiene de bob. Ministrul Duncan a avertizat federaţiile care aşteaptă finanţare de la buget, trebuie să rezolve rapid plângerile în timp ce pun în acţiune mecanisme de a proteja sportivii sau în caz contrar riscă să piardă fondurile de la stat: Vreau să precizeze foarte clar că nu există spectatori în sport. Dacă vedeţi că un copil este rănit, trebuie să vorbiţi. Am spus foarte clar că dacă nu se iau acţiuni, finanţarea va fi refuzată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel