Canada se pregătește să legalizeze consumul de canabis

În cazul în care proiectul de lege prezentat joi de guvernul premierului Justin Trudeau va fi adoptat de către deputați, Canada ar putea deveni, în aproximativ un an, a doua țară din lume, după Uruguay, care legalizează consumul acestei plante în scop recreativ.

Guvernul canadian al lui Justin Trudeau a prezentat joi un proiect de lege care vizează legalizarea canabisului. Obiectivul: permiterea utilizării în scopuri recreative a acestei plante, care este deja folosită în Canada, din 2001, în scopuri medicale. În cazul în care acest proiect de lege este adoptat de Parlamentul canadian, acesta ar trebui să intre în vigoare în puțin peste un an, în ziua sărbătorii naționale, la 1 iulie 2018.

Canada ar putea deveni prima țară din G7 și a doua țară din lume, după Uruguay, în ceea ce privește legalizarea marijuanei în scopuri recreative, scrie Le Figaro. Această măsură de legalizare a canabisului este una dintre promisiunile electorale ale șefului guvernului, Justin Trudeau. Trudeau nu a ezitat să mărturisească, în 2013, că a fumat canabis de cinci sau șase ori, inclusiv pe vremea când era deputat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel