Campionatul mondial de cărat neveste. Marea finală VIDEO

Un cuplu lituanian şi-a apărat titlul obţinut anul trecut la Campionatul mondial de cărat neveste.

Un cuplu lituanian a câştigat pentru al doilea an consecutiv Campionatul mondial de cărat neveste, organizat sâmbătă în localitatea Sonkajarvi din Finlanda, triumfând astfel într-o competiţie insolită, în cadrul căreia concurenţii de sex masculin participă la o cursă cu obstacole în timp ce îşi poartă soţiile pe umeri, informează Reuters.

În fiecare an, acest campionat mondial atrage mii de vizitatori într-o localitate aflată în centrul Finlandei şi care are doar 4.000 de locuitori. Competiţia de sâmbătă a avut loc în cadrul celei de-a 24-a ediţii a acestui concurs insolit. Întrucât evenimentul a câştigat mulţi adepţi în lumea întreagă, etape preliminare ale acestei competiţii sunt organizate în ţări precum Statele Unite, Australia, Polonia şi Marea Britanie, au precizat organizatorii într-un mesaj publicat pe site-ul campionatului.

Învingătorii, aceeași ca anul trecut

Din cele 24 de cupluri participante la finala din 2019, Vytautas Kirkliauskas şi soţia lui, Neringa Kirkliauskiene, au ieşit învingători pentru al doilea an consecutiv, parcurgând distanţa de 253,5 metri într-o cursă cu obstacole - ce a inclus şi o groapă cu apă - cu timpul de 1 minut şi 6 secunde. Cuplul lituanian a câştigat premiul I al concursului - ce constă în echivalentul în bere al greutăţii soţiei - după ce i-a depăşit pe sextuplul campion finlandez Taisto Miettinen şi pe partenera lui de viaţă, Katja Kovanen, cu doar 0,1 secunde.

'M-am uitat la ceas şi mi-am spus că nu voi reuşi, însă până la urmă am ieşit învingători', a declarat Vytautas Kirkliauskas. Căratul soţiilor pe umeri este un sport care se inspiră dintr-o legendă din secolul al XIX-lea, cea a haiducului Ronkainen, care îi antrena pe membrii bandei sale obligându-i să alerge cu saci de cereale sau porci purtaţi pe umeri în cadrul unor curse cu obstacole.

VIDEO

Cu soția ta... sau a altuia

Se spune că această competiţie are o sursă de inspiraţie încă şi mai veche, ce consta într-o practică a tinerilor bărbaţi din satele finlandeze, care furau soţiile altor consăteni şi fugeau cu ele pe umeri, înainte de a se căsători cu acestea.

Din cauza acelei practici, mulţi dintre concurenţii care participă la competiţia insolită organizată în zilele noastre concurează alături de soţiile altor bărbaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel