Campionatul Mondial de Atletism: Nigerianca Aminatou Seyni nu a putut concura la 400 metri ca urmare a reglementărilor privind sportivele hiperandrogene

Nigerianca Aminatou Seyni, specialistă a probei de 400 metri, nu s-a putut alinia la startul competiţiei de la Mondialele de la Doha, ca urmare noilor reglementări privind sportivele hiperandrogene, scrie AFP. 

Seyni deţinea al treilea cel mai bun timp al sezonului pe această distanţă. 'Vom încerca să avem o înţelegere între antrenorul meu şi Federaţia internaţională de atletism (IAAF), dar deocamdată nu am voie să particip la 400 metri, a declarat Seyni, care a putut însă participa la 200 metri, probă unde este mai puţin eficientă. În iunie, IAAF le-a impus prin regulament sportivelor hiperandrogene să urmeze un tratament de diminuare a nivelului natural de testosteron pentru a se alinia la probele între 400 m şi o milă.

Tribunalul federal elveţian (SFT), Federaţia internaţională consideră că sportivele cu nivel natural foarte ridicat de testosteron au un avantaj incorect faţă de celelalte sportive, doar în cursele între 400 şi o milă. Conform noilor reguli ale IAAF, atletele trebuie să-şi reducă nivelul de testosteron din sânge sub limita de 5 nmol/L pentru o perioadă continuă de şase luni înainte de a concura. Aceste sportive trebuie să se menţină continuu sub acel nivel limită. Conform IAAF, sportivele cu un nivel de testosteron de peste 5 nmol/L pot beneficia de o masă musculară mai mare cu 4,4%, un spor de forţă de 12-26% şi o creştere de 7,8% a hemoglobinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel