Campionatul Mondial 2019 handbal masculin, primele rezultate

Germania şi Danemarca, au debutat la Campionatul Mondial 2019 de handbal masculin.

Selecţionatele Germaniei şi Danemarcei, echipele gazdă ale Campionatului Mondial de handbal masculin 2019, au debutat cu victorii categorice în competiţie în partidele desfăşurate joi. Astfel, Germania a surclasat în Grupa A o echipă unificată a Coreei cu scorul de 30-19, la Berlin, în timp ce Danemarca a dispus de Chile cu 39-16, la Copenhaga, în Grupa C. Cele două formaţii sunt favorite la titlul mondial, alături de deţinătoarea titlului, Franţa, şi de campioana europeană Spania.

La Berlin a fost aliniată în premieră o echipă unificată a Coreei la un Mondial de handbal, compusă din 4 nord-coreeni şi 16 sud-coreeni, sub ochii preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, şi ai preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Asiaticii au marcat primul gol al meciului, dar Germania s-a desprins pe tabelă după primul sfert de oră al meciului, graţie prestaţiilor portarului Andreas Wolff (15 mingi parate) şi a căpitanului Uwe Gensheimer, autor a şapte goluri. Germania va juca următorul meci sâmbătă, contra Braziliei, în timp ce derby-ul cu Franţa va avea loc marţi. Din grupă mai fac parte Serbia şi Rusia.

Citește și: Crina Pintea, în echipa ideală a Campionatului European

Campioana olimpică Danemarca nu a avut nicio emoţie cu modesta Chile, într-o grupă în care principala rivală se anunţă a fi Norvegia, vicecampioana mondială. Celelalte echipe din grupă sunt Tunisia, Arabia Saudită şi Austria. Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

Citește și: Cristina Neagu, prima imagine după operație. Val de reacții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel