Campionatul European de Volei femin - debut de foc pentru naționala României

Echipa naţională de volei feminin a României face parte din Grupa C la Campionatul European 2019 alături de Olanda, Croaţia, Azerbaidjan, Ungaria şi Estonia, iar astăzi joacă primul meci.

România debutează astăzi, 23 August 2019, la Europenele de volei de la Budapesta în faţa Olandei, cel mai puternic adversar din grupă. "Portocalele" au jucat în semifinale la ultimele mondiale şi au fost finalistele ultimelor 2 competiţii continentale. După ce au câștigat 'Silver League' într-o finală electrizantă cu Slovenia, româncele speră într-o comportare onorabilă la europene. Fără victorie din 2011 în această competiție, naționala noastră, cu multe debutante la un turneu final, are primul meci cu o favorită la titlu.

După primul antrenament oficial, Alexandra Trică, aflată în premieră la un european de senioare, este extrem de optimistă: ”Este un echilibru între fetele cu experiență și cele din tânăra generație. Fiind și primul meci ne dorim tare mult să debutăm bine. Ne vom juca șansa”, a declarat ea pentru TVR.

Antrenorul Luciano Pedula este la al treilea european. El a mai pregătit Germania, Italia și acum România. Și el este optimist, sperând să obțină calificarea din grupă. Partidele le va disputa la Budapesta (Ungaria) după cum urmează: România - Olanda pe 23 august, România - Ungaria pe 24 august, România - Estonia pe 25 august, România - Croaţia pe 27 august şi România - Azerbaidjan pe 29 august. Primele patru echipe din cele 6 ale grupelor A, B, C şi D se vor califica în optimile de finală.

Ediţia 2019 a Campionatului European de volei feminin, programată în perioada 23 august - 8 septembrie, este găzduită în premieră de patru ţări, Turcia, Polonia, Ungaria şi Slovacia, şi se desfăşoară pentru prima oară în istorie într-o nouă formulă cu 24 de selecţionate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel