Campionatul European de Securitate Cibernetică de la Bucureşti. Ţările europene definitivează echipele

Ţările europene sunt pe punctul de a-şi definitiva echipele naţionale care vor participa la etapa finală a Campionatului European de Securitate Cibernetică (European Cyber Security Challenge - ECSC19), competiţie ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 9 - 11 octombrie 2019, a anunţat, marţi, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Competiţiile naţionale de securitate cibernetică constau în rezolvarea unor sarcini din domenii precum securitatea web, securitatea dispozitivelor mobile, crypto-puzzle-uri, reverse engineering sau forensic, pe care concurenţii trebuie să le rezolve, cu scopul de a acumula puncte. Potrivit sursei citate, cei care punctează cel mai bine câştigă competiţia şi îşi asigură un loc în lotul naţional care va merge la etapa finală de la Bucureşti.

'Deşi faza naţională nu s-a încheiat în unele ţări, în altele (printre care şi România) preselecţia lotului s-a definitivat deja, iar cei selecţionaţi urmează să parcurgă o perioadă de învăţare şi adaptare cu rigorile competiţiei. Aceste activităţi se desfăşoară de regulă într-un cadru organizat, în nişte bootcamp-uri (un soi de cantonamente) specializate, unde tinerii vor avea posibilitatea să beneficieze de expertiza unor specialişti la nivel naţional din mediul public şi privat', precizează CERT.RO într-un comunicat remis AGERPRES.

Agenţia Europeană pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor (ENISA), susţinătorul tradiţional al competiţiei la nivel european, dar şi echipa de organizare din România (formată din CERT-RO, Centrul Naţional Cyberint şi ANSSI) vor publica periodic informaţii actualizate referitoare la faza finală, care va avea loc între 9 şi 11 octombrie, la Palatul Parlamentului, în Bucureşti. Hashtag-ul (eticheta) oficială a competiţiei European Cyber Security Challenge va fi #ECSC2019. Site-ul oficial al competiţiei este https://www.europeancybersecuritychallenge.eu/#ecsc. ECSC este o iniţiativă a ENISA şi a ajuns deja la cea de-a şasea ediţie. Scopul competiţiei europene este să identifice, să conecteze şi să dezvolte tinerele talente în cybersecurity din Europa, pentru a preîntâmpina problema recrutării de specialişti în securitate cibernetică. Un număr de 19 ţări şi-au anunţat participarea la etapa finală a Campionatului European de Securitate Cibernetică de la Bucureşti, respectiv Cipru, Belgia, Austria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Spania, Elveţia şi Marea Britanie. Organizarea ECSC în România este realizată în acest an de CERT-RO, împreună cu Serviciul Român de Informaţii şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de partenerii Orange Romania, Bit Sentinel, certSIGN, CISCO, Microsoft, Clico, Palo Alto Networks, Cybertas şi Emag. Partenerii media ai ECSC 2019 sunt Agenţia Naţională de Presă - AGERPRES şi Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel