Fără Penali. În Bihor s-au strâns semnăturile

Peste 20.000 de semnături pentru susţinerea iniţiativei cetăţeneşti 'Fără Penali în funcţii publice' s-au strâns în Bihor, fiind al nouălea judeţ care a depăşit acest prag impus de lege, a anunţat luni, organizaţia judeţeană a Uniunii Salvaţi România.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de USR Bihor, cele peste 20.000 de semnături din judeţ sunt rezultatul unui efort colectiv la care au participat sute de voluntari, membri USR, Platforma Oradea Civică 2017 şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT).

'Am demonstrat că nu există bariere etnice atunci când vine vorba de corupţie. Ne-au sprijinit şi au semnat iniţiativa oameni de toate naţionalităţile din Bihor - români, maghiari, slovaci etc. Vechea clasă politică şi în special PSD, ALDE şi UDMR trebuie să înţeleagă că aceste semnături nu sunt numere, sunt oameni liberi, oameni vii care vibrează şi rezonează la idei, oameni care au semnat hotărâţi şi cu năduf, oameni care s-au săturat de corupţie, de furtul şi risipa banului public, oameni care îşi doresc o societate normală şi bună, o societate în care impozitele şi taxele pe care le plătesc se duc spre lucruri care să le îmbunătăţească viaţa, care să le permită să fie fericiţi şi să aibă un viitor aici. Indiferent ce vor face aceste partide, indiferent de câte proteste vor neglija şi vor nesocoti ei, aceşti oameni nu vor ceda', a declarat deputatul USR de Bihor Silviu Dehelean, citat în comunicat.

Au rămas 12 județe

Strângerea de semnături va continua în judeţul Bihor până la finalul lunii august, la fel cum se întâmplă în toate judeţele din ţară, pentru a avea siguranţa că nu vor fi probleme la primării cu validarea semnăturilor. Bihorul este cel de-al nouălea judeţ din ţară care depăşeşte pragul de 20.000 de semnături. Legea impune condiţia ca o iniţiativă cetăţenească să strângă peste 500.000 de semnături, dar câte 20.000 de semnături din cel puţin 21 de judeţe.

Încă 12 judeţe trebuie să depăşească acest prag impus de lege, pentru ca iniţiativa să ajungă în Parlament şi în Constituţie, conform sursei menţionate. Judeţele care sunt cel mai aproape de ţinta de 20 000 şi care mai au nevoie de semnături sunt: Alba, Argeş, Bacău, Dolj, Ilfov, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Maramureş, Mureş, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel