Campania "112, localizează-mă", lansată de membrii comunităţii Declic în Piaţa Revoluţiei

Campania "112, localizează-mă" prin care membrii comunităţii Declic solicită Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale rezolvarea problemei localizării, a fost lansată marţi, în Piaţa Revoluţiei, prin intermediul unui flashmob.

"Declic lansează campania "112, localizează-mă" prin acest flashmob. Am ales să o lansăm în acest mod pentru că vrem să atragem atenţia autorităţilor şi să tragem un semnal de alarmă pentru că avem nevoie de o localizare eficientă şi în timp real a apelului la 112. Ne adresăm Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pentru că este o problemă de siguranţă naţională şi acestea sunt autorităţile care trebuie să pună în aplicare un plan cât mai repede pentru rezolvarea problemei", a declarat pentru Agerpres Ana Racheleanu, campaigner Declic.

Ana Racheleanu a mai spus că ultimele cazuri au arătat că "serviciul 112 este ineficient şi inexact".

"Noi ne dorim să îndemnăm autorităţile să-şi facă treaba şi atunci când cineva sună la 112 să localizeze victima ca să ştie exact unde e şi să nu dureze ore întregi până o găsesc", a spus şi unul dintre participanţii la eveniment.

La flashmob au participat mai mulţi membrii ai comunităţii Declic care au purtat pancarde cu mesaje precum "Ajutor 112, localizează-mă", "Alo 112! Sunt aici!.

La eveniment au fost prezenţi şi cinci actori care timp de câteva minute au recreat stările prin care trece o victimă: starea normală, accidentul, panica, apelul la 112, liniştea care vine după ce ai sunat şi crezi că vei fi ajutat, tensiunea care creşte în aşteptarea ajutorului, panica care vine în aşteptarea ajutorului, şi momentul în care victimele mor, "fiindcă aşa se întâmplă cu unii dintre cei care sună la 112".

Organizatorii au spus că este o problemă de siguranţă naţională, de aceea este nevoie ca preşedintele, premierul şi ceilalţi membri ai CSAT, împreună cu STS şi experţi în telecomunicaţii, să rezolve problema localizării exacte a apelurilor la 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel