Cameră - SEAP: service pentru sistemul de vot electronic de la plen, rechizite, aparate de detecţie a materialelor periculoase

Camera Deputaţilor vrea să încheie un contract de service pentru sistemul integrat de conferinţă, vot electronic, sonorizare, traducere simultană, comunicaţii audio, video şi date în sala de plen, un contract de retehnologizare a staţiei de hidrofor, dar şi să achiziţioneze rechizite, furnituri de birou, aparate mobile pentru detecţie materiale periculoase şi substanţe interzise.

Anunţurile de achiziţii au fost postate în SEAP.

Contractul de prestări servicii pentru sistemul integrat de conferinţă, vot electronic, sonorizare, traducere simultană, comunicaţii audio, video şi date în sala de plen ar urma să fie valabil până la 31 decembrie 2019, cu posibilitate de prelungire până la 30 aprilie 2020.

Valoarea estimată în lei fără TVA este cuprinsă între 336.134,45 lei şi 504.201,68 lei, în funcţie de perioada contractului.

Instituţia vrea să achiziţioneze şi licenţe şi upgrade-uri de licenţe software pentru utilizatori de poştă electronică, pentru gestiunea centralizată a staţiilor de lucru, pentru staţiile de lucru cu sistem de operare Windows, precum şi licenţă pentru cameră video de înregistrare.

Valoarea estimată a contractului este de 247.899 de lei.

Totodată, valoarea estimată a contractului pentru retehnologizarea staţiei de hidrofor este de 3.353.455 lei. Acesta cuprinde servicii de proiectare şi asistenţă tehnică, precum şi lucrări de retehnologizare.

Camera Deputaţilor achiziţionează şi rechizite, furnituri de birou, în valoare estimată de 102.579,83 lei, fiind în stadiul evaluării tehnice a ofertelor. Este vorba despre agrafe de birou, capse, capsatoare, perforatoare, indexuri autoadezive, folii laminare, etichete, pixuri, linere, bibliorafturi, dosare de plastic, rigle, roller albastru.

În faza de deliberare a ofertelor depuse se află un contract de achiziţie de aparate mobile de detecţie a materialelor periculoase şi substanţe interzise, în valoare estimată de 162.184,89 lei.

Astfel, Camera doreşte să cumpere un aparat mobil pentru detectarea substanţelor explozive, unul pentru testarea consumului de droguri şi unul pentru măsurarea alcoolului din aerul expirat.

"Produsele achiziţionate vor îmbunătăţi baza materială necesară asigurării controlului antiterorist atât la porţile de acces auto cât şi pentru persoane, micşorând timpul necesar depistării eventualelor produse explozive şi implicit al timpului de răspuns la ameninţările de natură teroristă. De asemenea, vor ajuta la identificarea persoanelor care, ca urmare a consumului de alcool sau diferitelor substanţe interzise, ar putea produce dezordine sau chiar ameninţări la adresa siguranţei persoanelor sau bunurilor din Palatul Parlamentului", conform precizărilor publicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel