Urmărește emisiunea live


Camera Deputaților. Tomac, atac la Dragnea: Nu s-a mai întâmplat niciodată

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Conducerea Parlamentului şi-a călcat în picioare propriul regulament, susține Eugen Tomac.

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a criticat excluderea din Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a reprezentanţilor Partidului Mişcarea Populară. 

"Am asistat astăzi la o premieră în Parlamentul României. Nu s-a mai întâmplat niciodată din 1990 până în prezent când conducerea Parlamentului să calce în picioare propriul regulament. Liviu Dragnea, după ce şi-a pus la unul dintre butonii de la mână Guvernul, astăzi a reuşit, sfidând orice normă parlamentară, să îşi anexeze şi Parlamentul pentru că Partidul Mişcarea Populară, pe nedrept, prin abuz, a fost exclus din Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. Nu s-a mai întâmplat niciodată un asemenea abuz, pe care îl condamnăm. Şi credem că, pur şi simplu, majoritatea şi-a pierdut minţile. A trecut dincolo de orice logică tot ceea ce se întâmplă aici şi România trebuie să fie pregătită pentru tot ceea ce este mai rău", a declarat Tomac, la Parlament. 

Fără ”voce critică”

Potrivit acestuia, "dacă în Guvern au început să trimită oameni cu mari probleme, în Parlament pur şi simplu vor să treacă orice fără niciun fel de voce critică". 

[citeste si]

"Faptul că ne-au exclus astăzi din Biroul permanent, abuziv, şi au dat locul PMP celor de la ALDE arată cât de disperaţi sunt şi cât de mult vor să controleze totul. Este un fapt pe care îl condamnăm cu toată fermitatea şi, pentru că nu ne temem de abuzurile PSD, astăzi am luat decizia, în grupurile reunite ale PMP, să începem o nouă campanie în ceea ce priveşte curăţarea Parlamentului de nulităţi", a adăugat deputatul PMP. 

Întrebat cum ar putea lupta PMP cu o astfel de situaţie, Eugen Tomac a arătat că s-ar putea face o contestaţie la Curtea Constituţională, nefiind însă întrunit numărul necesar de semnături. 

"Putem contesta la CCR această decizie, dar, atât timp cât celelalte partide parlamentare au agreat această propunere a PSD, nu avem numărul necesar de semnături pentru a contesta această hotărâre abuzivă astăzi, prin care un partid parlamentar ales de sute de mii de români, care a ajuns în Parlament, rămâne fără responsabilităţile care îi revin conform Regulamentului Camerei Deputaţilor", a adăugat deputatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel