CAMBRIDGE ANALYTICA. Reacția companiei după ACUZAȚII

Acuzată că ar fi folosit în mod neautorizat date pentru crearea unui soft cu ajutorul căruia au reușit să modifice intenția de vot în SUA și în referendumul pentru Brexit, Cambridge Analytica neagă categoric acuzațiile făcute recent de New York Times, Guardian și Channel 4 News.

 Iată răspunsurile companiei 

"Răspunsurile detaliate ale companiei la întrebările jurnaliștilor de la cele patru instituții medie, înainte de publicare au fost în general ignorate după cum s-a văzut în ulterior publicării articolului. Sursa lor este un fost antreprenor pentru Cambridge Analytica - nu un fondator așa cum a fost susținut - care a plecat în 2014 și se prezintă în mod eronat pe el însuși și compania prin comentariile sale.

În 2014 am primit date Facebook și derivate ale datelor Facebook de la o altă companie, GSR, pe care am angajat-o cu bună-credință pentru a furniza din punct de vedere legal date pentru cercetare. După ce a devenit cunoscut faptul că GSR și-a încălcat contractul cu Cambridge Analytica pentru că nu a respectat regulamentul privind protecția datelor, Cambridge Analytica a eliminat toate datele și derivatele Facebook, în colaborare cu Facebook.

Aceste date Facebook nu au fost folosite de Cambridge Analytica ca parte a serviciilor pe care le-a furnizat campaniei prezidențiale Donald Trump; nu a fost făcută nici pentru publicul respectiv. Compania a făcut acest lucru clar încă din 2016," se arată într-un comunicat de presă al Cambridge Analytica.

CITESTE AICI ACUZAȚIILE care se ADUC companiei Cambridge Analytica 

Cambridge Analytica și filialele sale lucrează cu mărci comerciale și partide politice în alegeri democratice. Nu am lucrat la referendumul Brexit din Marea Britanie.

Răspunsul privitor la colaborarea cu ICO (Institutul Responsabil cu protecția datelor din Marea Britanie)

"Cambridge Analytica a luat legătura cu Biroul Comisarului pentru Informații (ICO) din februarie 2017, când am găzduit echipa lor în biroul din Londra pentru a oferi transparență totală asupra tuturor datelor pe care le deținem, despre utilizarea acestora și despre alte aspecte ale afacerii noastre.

Am fost pe deplin conformi și proactiv în conversațiile noastre cu ICO.

De la începutul anului trecut, am colaborat ulterior cu ICO pe mai multe linii de anchetă, inclusiv cel mai recent despre datele de pe Facebook și derivatele pe care le-am primit de la GSR, compania de cercetare pe care am angajat-o cu bună-credință pentru a furniza date legale pentru cercetare.

În acest sens, ne-am oferit să împărtășim cu ICO toate informațiile pe care le-a solicitat și ICO să participe la biroul nostru în mod voluntar, sub rezerva acceptării domeniului de aplicare al inspecției.

Rămânem angajați să sprijinim ICO și toate celelalte organizații interesate în investigațiile și auditurile lor," mai precizează Cambridge Analytica.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel