Călin Popescu Tăriceanu, la ÎCCJ

Tariceanu - Grindeanu - Dragnea
Tariceanu - Grindeanu - Dragnea

Președintele Senatului ar urma să ajungă astăzi la ÎCCJ. Acolo se judecă, în camera preliminară, dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. 

”Voi merge, deşi am şi moţiunea de cenzură aici şi este obligaţia mea să particip. O să mă duc de dimineaţă. Nu ştiu dacă o să pot să termin până la ora la care este şedinţa de la ora 12:00 dedicată moţiunii”, a afirmat marţi Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament.

Procurorii DNA îl acuză pe președintele Senatului că în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, a făcut, sub jurământ, în 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului. El nu ar fi spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată. Călin Popescu Tăriceanu ar fi susținut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel