Călin Popescu Tăriceanu anunţă excluderea lui Daniel Zamfir din ALDE

Mihai Ciobanu / 01 oct 2019 / 16:40

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că partidul a luat act de faptul că Daniel Zamfir s-a afiliat grupului senatorilor PSD, și de aceea și-a pierdut calitatea de lider ALDE Brașov și nu va mai fi nici membru al formațiunii.

„Am luat act de faptul că a trecut la PSD. Și-a pierdut calitatea de președinte al ALDE Brașov și bineînțeles își va pierde și calitatea de membru”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți, la Parlament. Liderul ALDE a anunțat și măsurile administrative luate cu privire la conducerea mai multor filiale ale partidului.

„Am luat astăzi (luni - n.r.) o serie de măsuri administrative. Numirile unor birouri politice la județele Dolj, Olt, numirea interimară la Botoșani și evident la Brașov, unde după trecerea domnului Zamfir la PSD. Am putut să constant peste tot unde am fost în aceste zile, am fost la Slatina, la Craiova, pierderile după plecarea dezertorilor sunt absolut nesemnificative. Aștept din partea lor o mobilizare mult mai bună pentru susținerea lui Mircea Diaconu”, a completat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Ce a anunţat Daniel Zamfir

 

Daniel Zamfir, a anunțat, la începutul săptămânii trecute, că se va afilia grupului PSD, deoarece nu este o soluție să rămână independent. Motivul deciziei este păstrarea funcție de președinte al Comisia economice, în urma destrămării grupului ALDE la Senat.

De asemenea, deputatul Marian Cușca a declarat, pentru Mediafax, că va stabili alături de ceilalți colegi excluși, dacă se vor îndrepta către un alt partid politic, în cazul în care ALDE va decide excluderea sa.