Călin Popescu Tăriceanu: Istoria PNL, risipită de lideri aleși în mod nefericit să conducă destinele partidului

Fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu,  susține, într-o postare pe Facebook,  că a simţit că trebuie să salveze liberalismul şi anunţă primul Congres al Partidului Liberal Reformator pentru zilele de 1 şi 2 august.

"Decizia de fuziune cu PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezintă încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Băsescu încă din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecințele care decurg de aici.  În calitățile mele de președinte al PNL, de prim ministru desemnat în numele PNL și, ulterior, de membru al Biroului Politic Național, am făcut uz în acești ani de toate mijloacele și instrumentele democratice pentru prestigiul și credibilitatea partidului, pentru a-i păstra identitatea și unitatea. Toate eforturile, toate realizările, tot prestigiul și credibilitatea câștigate, toată munca depusă de membrii simpli ai partidului după Revoluție, și nu în ultimul rând, Istoria de 139 de ani a PNL au fost risipite de câțiva lideri aleși în mod nefericit să conducă destinele partidului". Așa își începe scrisoarea Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Noul PNL, obligat să-l excludă pe Mircea Ionescu Quintus

Mai mult, el spune că a decis să salveze liberalismul şi să ducă la capăt promisiunile USL.

PDL nu este un partid de dreapta. PDL este un partid fără ideologie, creat după chipul și asemănarea liderului său spiritual și "de facto", Traian Băsescu. PDL a fost și a rămas, în ciuda eforturilor propagandistice de a prezenta contrariul, partidul lui Băsescu. Faptul că un număr de apropiați ai lui Băsescu, grupați în PMP, nu a aderat încă la noua construcție politică, este doar un detaliu care urmează a fi rezolvat în scurt timp. Atitudinea pro-Băsescu afișată de PNL și liderii săi în ultima vreme nu lasă niciun dubiu în această privință.
La Congresul extraordinar, dl Iohannis a reușit în urma unor eforturi vizibile, care au durat cam 5 minute, să-și citească discursul în care ne-a etichetat drept "trădători" pe noi, cei din PLR, pentru că "s-au făcut frați cu PSD" și pentru că am fi urzit dispariția PNL. Îi explicăm cu răbdare și generozitate domnului primar Klaus Iohannis, nedeprins și mai puțin informat despre politica de la nivel național și ale cărui înclinații liberale de dată recentă au fost descoperite într-un moment de mare inspirație de fostul președinte al PNL, că "frate" cu PSD s-a făcut PNL atunci când a fost încheiat protocolul USL, în urma căruia electoratul ne-a votat în proporție de 65%. Îi mai aducem la cunoștință mai noului adept al liberalismului că termenul de trădător nu se folosește în limba română pentru cei care vor să ducă la bun sfârșit promisiunile făcute electoratului USL în 2012. Dacă dl Iohannis s-ar fi ocupat de politică la nivel național cu aceeași eficiență cu care s-a ocupat de treburile gospodărești și de salubritatea Sibiului, ar fi înțeles, în sfârșit, că fuziunea cu PDL este cea care pune în pericol existența PNL, și nu eforturile noastre de a salva liberalismul în România prin înființarea Partidului Liberal Reformator. Ce adăpost și camuflaj mai bun puteau să găsească oamenii lui Băsescu după ce au chinuit, au furat și au terorizat poporul român atâția ani, decât Istoria și prestigiul de 139 de ani ale PNL? Ce adăpost mai bun putea să-și plănuiască Băsescu după încheierea mandatului, având în vedere numeroasele sale probleme penale de care l-a ferit imunitatea prezidențială? Regretele false, ipocrite și prost mimate de PDL legate de dispariția acestui partid încearcă să ascundă obiectivele reale ale lui Băsescu și ale echipei sale, de a face uitate păcatele regimului Băsescu și de a reveni în prim plan sub o altă denumire, dar cu aceiași oameni compromiși ireversibil.

Citește și: Ponta, atac violent: Reunirea nebunilor și mișeilor

Alături de ceilalți colegi care au rămas fideli convingerilor liberale din România și care se opun acaparării PNL de către Băsescu și oamenii săi, vom organiza în data de 1-2 august Congresul Partidului Liberal Reformator, partid în care ne punem mari speranțe că va fi adevăratul reprezentant al dreptei politice românești, bazat pe programe, convingeri politice și mai ales încredere și unitate. Noi, cei care punem bazele acestui nou partid, am înțeles cu o "clipă" mai devreme decât alți colegi din vechiul PNL, că avem datoria să salvăm liberalismul românesc de la dispariție. De aceea, credem că ar fi în folosul societății românești, al echilibrului său, ca demersul nostru să fie urmat cu bună-credință de cât mai mulți liberali adevărați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel