EXCLUSIV  Călin Nemeș, povestea unui revoluționar spusă la 30 de ani de la Revoluție: S-a sinucis prin spânzurare

Jurnalistul clujean Tiberiu Fărcaș lansează o carte-document dedicată actorului Călin Nemeș, rănit în timpul Revoluției din 1989.

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluție, jurnalistul clujean Tiberiu Fărcaș lansează o carte dedicată actorului Călin Nemeș. 

„Am așteptat 30 de ani ca apropiații, colegii, prietenii să scrie o carte despre el, cuprinzându-i povestea. L-am cunoscut în concerte rock cu trupele românești, de la Cluj-Napoca, eu fiind liceean rocker. E prezență. Era carismatic, recita excelent din Shakespeare și Eminescu”, declară Tiberiu Fărcaș pentru DC News.

Evenimentul va avea loc în data de 21 decembrie, ora 15:40, la Cluj-Napoca, în intersecția unde au fost împușcați eroii Revoluției clujene anticomuniste exact în urmă cu 30 de ani.

„Cartea va conține povestea acestui destin tragic, a omului care reprezintă scânteia Revoluției clujene, care a fost rănit, după care a stat în spital două luni. Dezamăgit că nu se află vinovații pentru crimele de la Revoluție, scârbit, s-a sinucis prin spânzurare în 8 iulie 1993”, spune Tiberiu Fărcaș, pentru care Călin Nemeș este ca un idol.

În afară de povestea propriu-zisă, volumul conține și o serie de ilustrații, poze de arhivă, de pe patul de spital și una chiar inedită.

„Cartea conține mărturii din interviuri cu cei mai apropiați oameni care au fost dispuși să vorbească, mărturii de arhivă, articole din presa vremii”, mai adaugă jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel