Călin Nemeș, medalie de aur la Transylvania Horse Show 2015

Echitatie_mica
Echitatie_mica

Românul Călin Nemeș a obținut medalia de aur la Concursul Complet Internațional (CCI 1*), iar compatrioții săi Cristian Ceaușescu, Raul Ilioi și Bogdan Leonte au câștigat Cupa Națiunilor la Studenți, la Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internațional din țara noastră.

Concurenți și suporteri din 14 țări au participat, în weekend, la a cincea ediție Transylvania Horse Show, care s-a desfășurat în satul Prod, la 16 km de Sighișoara. Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 4.000 de oameni care au venit in inima naturii pentru a se bucura de concurs și pentru a cunoaște mai bine tainele călăriei.

Transylvania Horse Show a găzduit trei tipuri de competiții: Concurs Complet Internațional (CCI*), Concurs Complet — categoria Novici și Pre Novici și Concursul Internațional Universitar — Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup — România 2015), organizat în colaborare cu Association Internationale des Etudiants Cavaliers (AIEC), scrie Agerpres.

Călin Nemeș a câștigat, cu calul Eros, medalia de aur la Concurs Complet Internațional (CCI 1*), cu un punctaj total de 67,9. Locul doi, la o diferență de 27,80 puncte, a fost ocupat de Viorel Bubău cu calul Rustic (95,7 puncte).

La această disciplină, concurenții profesioniști au avut de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole și cross-country. Pentru a fi în clasament, cuplul cal-călăreț trebuie să parcurgă integral toate cele 3 probe. Câștigător este declarat cuplul care, după cele 3 probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare. Conform regulamentului internațional, un călăreț poate participa la această disciplină de Concurs Complet cu maxim 3 cai, cu condiția să parcurgă integral toate cele 3 probe. Concursul a fost organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

La categoria Novici medalia de aur a fost câștigată tot de Călin Nemeș care, la această clasă, a făcut echipă cu calul Funny Flight, încheind cu 57,6 puncte. Locul doi a fost obținut de Orsolya Juhasz și calul Romantic Boy (61,6), iar locul trei de Monica Zăgan cu calul Avalanche (70,3).

La categoria Pre Novici, s-a impus Adrian Gherghină, cu calul Epic (58,7 puncte), iar la categoria Pre Novici Copii a câștigat Timea Kovacs, pe Yavrum (62,7 puncte).

Echipa României a câștigat în premieră Cupa Națiunilor pentru Studenți la Concursul Internațional Universitar (AIEC Student Riders Nation Cup — România 2015). Echipa României a fost formată din călăreții Cristian Ceaușescu, Raul Ilioi și Bogdan Leonte. Argintul a revenit echipei Germaniei, iar bronzul, celei a Austriei.

La individual, medalia de aur a revenit studentei Katharina Wilding din Austria. Medalia de argint a intrat în posesia lui Kaeye Anne (Belgia), iar bronzul i-a revenit studentei germane Alexandra von der Leyen.

Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru edițiile 2011, 2012 și 2014 din partea AIEC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel