INCENDII devastatoare în California de Sud

Incendii devastatoare în California de Sud. Pompierii se așteaptă ca focurile să se întețească din cauza vântului puternic.

Potrivit ABC News, meteorologii anunță că vânturile vor crește în intensitate.

Autoritățile americane din California de Sud se confruntă cu patru incendii majore, și cu unul mai mic în San Bernardino.

Incendiul Thomas, a fost primul care a izbucnit și a distrus deja peste 40.000 de hectare de vegetație și se așteaptă să crească în intensitate din cauza vântului. Incendiul Skirball este cel mai mic, dar pericolul său constă în faptul că amenință zone populate intens din apropiere de Los Angeles.

Incendiul Thomas

Acest incendiu din regiunea Ventura, este cel mai mare dintre cele patru incendii. A început luni, ca un incendiu banal situat la est de Santa Paula, și a crescut rapid la 5.000 de hectare în doar patru ore, au spus autoritățile.

Vremea nu este în favoarea autoritățilori care încearcă să controleze incendiile din regiune. Meteorologii anunță că sâmbătă vânturile vor bate mai puternic, făcând munca salvatorilor mai dificilă.

Rafalele de vânt au ajuns la aproape 100 km/h la Boney Mountain, în Ventura, potrivit Serviciului Național de Meteorologie, iar sâmbătă ar putea avea rafale și de 130 km/h.

În aceste condiții 50.000  de persoane au primit ordine obligatorii de evacuare,  emise pentru părți din Carpinteria din Santa Barbara.

Inecndiul Creek

Incendiul Creek, din zona Sylmar, California, a ars până acum peste 6.000 de hectare și a distrus mai mult de 30 de clădiri. Peste 110.000 de persoane au primit ordin de evacuare în regiune potrivit primarului din Los Angeles, Eric Garcetti.

Până acum, din cauza acestui incendiu au mmurit aproape 40 de cai la Rancho Padilla.

Incendiul Skirball

Incendiul Skirball este de doar 450 de hectare. Focul amenință Centrul Getty, un muzeu din vestul Los Angeles.

Din fericire pompierii spun că în prezent au reușit să controleze focul și să evite extinderea acestuia pe suprafețe mai mari.

Șase clădiri din cartierul Bel Air au fost distruse de flăcări până acum.

Incendiul Rye

Incendiul Rye a ars până acum peste 3.500 de hectare în Santa Clarita, la vest de Valencia. Peste 750 de pompieri se luptă cu flăcările, dar au fost anulate ordinele de evacuare a populației amenințate.

Statul California a fost lovit de incendii și în luna octombrie. Peste 40 de persoane și-au pierdut atunci viața în nordul statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel