Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2019. Pe data de 29 octombrie, este prăznuită Sfânta Preacuvioasa Mare Mucenita Anastasia Romana.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2019 - Sfânta Preacuvioasa Mare Mucenita Anastasia Romana a trăit în vremea împăraților păgâni Deciu (249-253) și Valerian (253-260). A rămas orfană de ambii părinți la vârstă de trei ani. A fost luată spre creștere de stareță unei mănăstiri de lângă Roma, care se numea Sofia.

Sfânta Preacuvioasa Mare Mucenita Anastasia Romana s-a făcut vestită printre creștini datorită frumuseții duhovniceșți, iar printre păgâni, datorită frumuseții trupești.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2019 - Guvernatorul pagan Probus, auzind de frumusețea ei, a trimis soldați la mănăstirea în care această viețuia, că să o aducă pe Anastasia înaintea lui. Adusă înaintea guvernatorului, ea și-a declarat credință în Hristos. Guvernatorul a încercat mai întâi să o ademenească pe Anastasia, căci dorea să o ia de soție, apoi a trecut la sinistre amenințări.

Însă, muceniță a răspuns: "Gata sunt să mor pentru Dumnezeul meu nu doar o dată, ci și de sute de ori, de este cu putință." Monahia Anastasia a fost supusă multor chinuri: i s-au tăiat sănii și limba, iar în cele din urmă a fost omorâtă prin decapitare în afară cetății.

În Mănăstirea Grigoriu se pastrează gambele, talpă stânga, mâna dreapta a moaștelor Sfintei Anastasia Română.

Numele Anastasia înseamnă înviere.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2019 - Troparul Sfintei Cuvioase Muceniţe Anastasia Română

Glasul 4

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Anastasia, strigă cu glas mare: pe Ține, Mirele meu, Te iubesc și pe Ține căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Ține, că să împărățesc întru Ține; și mor pentru Ține, că să viez pentru Ține; ci, că o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, că un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Condacul Sfintei Cuvioase Muceniţe Anastasia Română

Glasul 3

Fecioara astăzi...

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2019 - Cu apele fecioriei curăţindu-te, cuvioasă, cu sângele muceniciei încununându-te, Sfântă Muceniţă Anastasia, dai celor ce sunt în nevoi tămăduiri de boli şi mântuire celor ce se apropie către ține din inimă; că tărie ţi-a dat ţie Hristos, Mirele tău, Cel Ce izvorăşte har pururea curgător.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 octombrie 2019 - Tot astăzi, facem pomenirea:

- Sfântului Cuvios Avraamie și a Mariei, nepoata să;

- Sfântului Mucenic Chiril;

- Sfinților Mucenici Min și Mineu;

- Sfântului Sava Stratilatul;

- Sfintei Cuvioase Ana;

- Sfintei Mucenite Melitina;

- Sfântului Sfințit Mucenic Atanasie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel