Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Pe data de 2 noiembrie, sunt prăznuiți Sfântul Gavriil Ivireanul cel nebun pentru Hristos, Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Goderdzi Urghebadze (Sfântul Gavriil) s-a născut pe 26 august 1929, la Tbilisi, capitala Georgiei. A murit pe 2 noiembrie 1995. A fost canonizat pe 21 decembrie 2012, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Georgiei, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Sfinţii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor şi Agapie au fost creştini persani şi au primit mucenicia în vremea împăratului Sapor al II-lea (339-379). Pentru că au mărturisit că sunt creştini au fost torturați.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Aftonie, unul dintre torţionari, a crezut în Hristos şi a strigat: "Mare este Dumnezeul Creştinilor!". Pentru aceasta a fost omorât pe loc. Împăratul a poruncit ca Achindin, Pegasius şi Anempodistus să fie cusuţi în piei de animale şi aruncaţi în mare. Sfântul Aftonie s-a arătat din cealaltă lume și i-a dus la ţărm.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Elpidifor a fost unul dintre nobilii de la curtea împăratului. Mărturisind că este creştin, a fost decapitat. Împreună cu el, au mai fost ucişi şapte mii de creştini.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Potrivit Sfinţilor Părinţi, Achindin, Pegasius şi Anempodistus, au fost aruncaţi într-un cuptor de foc împreună cu douăzeci şi opt de soldaţi şi cu mama împăratului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel