Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2019

Ema Apostu / 16 Martie 2019 / 16:15

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2019. Pe data de 17 martie, este prăznuit Sfântul Alexie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2019. Sfântul Alexie a fost singurul copil al dregătorului Eufimian. Cununat cu o fecioară, împotriva voinţei tânărului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2019. De aceea, chiar din seara nunţii, Alexie a fugit la biserica din Edesa, unde a stat 18 ani, îmbrăcat sărăcăcios şi hrănindu-se din milă celor care veneau la biserică, scrie crestinortodox.ro. Când s-a făcut cunoscut celorlalţi că este un om al lui Dumnezeu a plecat spre Tarsul Ciliciei. Însă, corabia cu care călătorea a naufragiat, la Roma.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2019. A hotărât să meargă la casa tatălui său şi acolo, sub chip de străin, să-şi petreacă în continuare cu pocăinţă restul vieții. Când i s-a apropiat sfârşitul, a lăsat o scrisoare, a strâns-o în mână, şi întinzându-se, şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu în ziua de 17 martie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2019. Împăratul şi patriarhul au primit poruncă de a-l căuta pe "omul lui Dumnezeu". La scurt timp, s-a descoperit că acest "om al lui Dumnezeu" era fiul lui Eufimian, care trăise ca un cerșetor în curtea acestuia, timp de şaptesprezece ani.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2019. Împăratul a citit scrisoarea cu voce tare şi toţi au fost cuprinşi de spaimă. La atingerea de sfintele sale moaşte bolnavii se vindecau, căci din trupul lui izvora un mir bine-mirositor.

Vezi și: Ghiță, provocare pentru Mircea Badea: Așa mă pot răzbuna pe el!