Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. Pe data de 14 iunie, este prăznuit Sfântul Proroc Elisei.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. Ilie i-a descoperit lui Elisei revelaţia dumnezeiască şi a cerut cu lacrimi de la Dumnezeu ca îndoit să-i dea acestuia harul prezent în el. Elisei şi-a părăsit casa şi familia şi l-a urmat  până la înălţarea acestuia la cer, când i-a preluat cojocul, dar şi darul profetic.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. Dumnezeu a făcut multe minuni prin intermediul prorocului Elisei: a despărţit apele Iordanului precum odinioară Moise despărţise apele Mării Roşii; a făcut dulci apele amare de la Ierihon; a umplut cu apă tranşeele de apărare excavate în războiul cu Moabitenii, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. A hrănit o sută de oameni cu douăzeci de pâini mici, l-a vindecat pe Neeman, căpetenia de oşti de boala leprei; a lovit cu lepră pe sluga lui Gehazi din pricină că acesta s-a mândrit; a orbit toată oştirea siriană, iar altă oştire a pus-o pe fugă; a prorocit multe care aveau să se întâmple.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. A murit în jurul anului 839 i.d.H. şi a fost înmormântat în Samaria, la Sevastopoli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel