Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 februarie 2019 - POST

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 februarie 2019. Pe data de 13 februarie, sunt prăznuiți Sfântul Cuvios Martinian, Sfinții Apostoli Acvila și Priscila.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 februarie 2019. Priscilla şi Acvila erau evrei de neam şi aveau ca îndeletnicire facerea de corturi. Ei se aflau la Roma în anul 52 d.Hr., când împăratul Claudius (41-54 d.Hr.) i-a scos afară pe toţi evreii din Italia din cauza tulburărilor dintre ei din pricina noii învăţături despre Hristos.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 februarie 2019. Cuviosul Martinian a intrat în viaţa monahală la vârsta de 18 ani, petrecând într-o peşteră, din apropierea Cezareei Palestinei, vreme de 25 de ani, în înfrânare şi rugăciune. Dumnezeu l-a învrednicit cu darul tămăduirii, mulţi oameni dobândind vindecare prin sfintele lui rugăciuni, scrie crestinortodox.ro. Diavolul avea să aducă asupra Sfântului Martinian numeroase ispite pentru a-l îndepărta de viaţă sihăstreasca.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 februarie 2019. Odată, primind în chilie o femeie, pentru a rămâne în timpul nopţii, şi pe care nu s-a îndurat să o lase afară, pradă animalelor sălbatice, aceasta a mărturisit că venise pentru el, pentru a se convinge toţi ca viaţa lui nu este vrednică de laudă. Înainte de a cădea în păcat, a fost tras înapoi de la cădere, prin dumnezeiescul har. Atunci, Sfântul Martinian aprinzând multe lemne, a sărit în mijlocul focului, dojenindu-se şi zicându-şi: "de vei putea să rabzi, Martiniane, focul iadului, lăsându-te în voia poftei, supune-te femeii!", scrie crestinortodox.ro. Pe femeie a trimis-o la mănăstire.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 februarie 2019. Apoi, cuviosul s-a ascuns pe o insulă pustie unde a trăit timp de 10 ani. Ultima parte a vieţii, Martinian şi-a petrecut-o pribegind din loc în loc până când, într-o zi, a sosit la Atena. Aici a trecut la cele veșnice, fiind îngropat de episcopul locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel