Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iulie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iulie 2019. Pe data de 12 iulie, sunt prăznuiți Sfinţii Proclu şi Ilarie. De asemenea, este sărbătorită Icoana Maicii Domnului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iulie 2019. Icoana Maicii Domnului numită "Prodromita" este una dintre icoanele făcătoare de minuni, păstrate în Schitul românesc Prodromu, în Sfântul Munte Athos. Prăznuirea acestei icoane are loc în fiecare an, pe data de 12 iulie, cu priveghere de întreaga noapte, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iulie 2019. Prodromita este una dintre icoanele nefăcute de mână omenească, ci anume zugrăvite în chip minunat, prin dumnezeiasca rânduire. Icoană a fost zugrăvită în chip minunat, în anul 1863, în Tara Românească.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iulie 2019. Sfinţii Proclu şi Ilarie s-au născut în cetatea Calipt din Asia. Ei au luat mucenicia în vremea împăratului Traian (98-117). Proclu era unchiul lui Ilarie şi pentru că a marturist că este creştin a fost supus la multe chinuri.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iulie 2019. "Care este neamul tău?" l-a întrebat judecătorul pe Proclu. Iar Procul i-a zis: "Neamul meu este Hristos, iar nădejdea mea Dumnezeu." Când judecătorul -a ameninţat cu schingiuirile, Proclu a zis: "Dacă tu, judecătorule, te temi să nu calci porunca împăratului tău, de frica morţii acesteia trupeşti cu care eşti ameninţat, oare cu atât mai mult nu suntem datori noi creştinii să ne temem a călca porunca lui Dumnezeu, de frică să nu cădem în moartea cea veşnică!"

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iulie 2019. În vreme ce Proclu era torturat, a venit şi Ilarie înaintea judecătorului şi i-a zis: "Şi eu sunt creştin." După torturi prelungite, Proclu a fost răstignit pe o cruce, iar la trei zile de la moartea unchiului său, Ilarie a fost decapitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel