Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 septembrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 septembrie 2019. Pe 1 septembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 septembrie 2019.El a propus numărarea anilor începând cu Întruparea Domnului. Astfel, el abandonează era lui Diocletian, şi acceptă anul 753 a.u.c. că an al Întrupării Domnului şi punctul de la care începe era creştină, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 septembrie 2019.Chiar dacă în calculul propus de el întâlnim şi o eroare, ideea în sine a fost cu adevărat revoluţionară. Calendarul stabilit de el a fost adoptat în Italia în anul 527, mai târziu în Franţa şi în Anglia (Sinodul de la Whitby, 664), extinzându-se cu vremea în întreaga lume creştină.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 septembrie 2019.După finalizarea studiilor în una din şcolile manăstireşti din Dobrogea, ajunge ca pelerin în Orient. Din cauza monofizismului este nevoit să meargă la Constantinopol şi de aici la Roma. Va lucra sub ascultarea a zece papi, începând cu Atanasie al II-lea (496-498) şi încheind în timpul pontificatului lui Vigiliu (537-555).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 septembrie 2019.Cuviosul Dionisie Exiguul a trecut la cele veşnice în Italia, la Vivarium, pe la 545-550.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel