Calcule matematice pentru favoritele la Oscar. Cine va lua râvnita statuetă

O publicaţie americană a realizat o listă a posibililor câștigători ai principalelor premii Oscar de anul acesta, pe baza unor calcule matematice.

Se iau în considerare următoarele fapte:

1. De la crearea trofeului pentru cel mai bun montaj, în 1934, toate producțiile desemnate cel mai bun film au fost nominalizate și la categoriile "cel mai bun monteur" sau "cel mai bun actor/ cea mai bună actriță".

2. De la crearea Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Association), în 1948, toate producțiile desemnate cel mai bun film au fost câștigătoare ale premiului DGA sau nominalizate pentru cel mai bun montaj.

3. Niciun lungmetraj străin nu a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film.

4. Niciun lungmetraj produs de o platformă de streaming nu a primit vreodată premiul Oscar pentru cel mai bun film.

5. Niciun lungmetraj inspirat din benzi desenate nu a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, scrie The Hollywood Reporter

Totuși, dacă drama de război "1917", de Sam Mendes, câștigă, primul fapt nu mai este valabil. Același lucru se aplică pentru "Once Upon a Time in Hollywood", de Quentin Tarantino, cu al doilea fapt, "Parasite", de Bong Joon-ho, cu al treilea, "The Irishman", de Martin Scorsese, cu al patrulea, și "Joker", de Todd Phillips, cu al cincilea. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie eliminate toate filmele de pe listă, fiind vorba doar despre statistici.

Cel mai bun film

Statisticile, spun cei de la The Hollywood Reporter, merg spre "1917", având în vedere faptul că a fost premiat cu Globul de Aur și trofeele Sindicatului producătorilor, Sindicatului regizorilor și BAFTA. Totuși, nu pot fi excluse "Parasite", premiat de Sindicatul actorilor americani pentru cea mai bună distribuție, și "Once Upon a Time in Hollywood", premiat cu Globul de Aur și trofeul Critics' Choice.

Cel mai bun regizor

Au trecut 17 ani de când un câștigător al premiului Sindicatului regizorilor americani nu a primit și un Oscar pentru același film. Era anul în care Rob Marshall ("Chicago") câștiga premiul DGA, dar Roman Polanski ("The Pianist") era recompensat cu Oscar. Anul acesta, Sam Mendes este considerat marele favorit, după ce a primit premiul DGA.

Cel mai bun actor

Joaquin Phoenix a dominat acest sezon, cu interpretarea magistrală a rolului din "Joker". Phoenix a mai fost nominalizat la Oscar de trei ori ("Gladiator", "Walk the Line" și "The Master"). Deși niciun actor nu a câștigat vreodată Oscarul pentru un rol principal într-un film inspirat din benzi desenate, Joaquin Phoenix ar putea crea un precedent.

Cea mai bună actriță

În mod similar lui Phoenix, Renée Zellweger ("Judy") este considerată marea favorită. Victoria pare și mai aproape, având în vedere că cei care au primit anul acesta Globurile de Aur pentru roluri principale în comedie/ musical, Taron Egerton ("Rocketman") și Awkwafina ("The Farewell"), nici nu au fost nominalizați la Oscar. Phoenix și Zellweger au primit Globurile de Aur pentru roluri principale în drame.

Cel mai bun rol secundar masculin

Brad Pitt este considerat marele favorit, pentru rolul din "Once Upon a Time in Hollywood". Starul nu a câștigat niciodată Oscarul pentru interpretare, ci doar ca producător al filmului "12 Years a Slave" (2013).

Cel mai bun rol secundar feminin

Laura Dern pare a fi marea favorită, după ce a primit premiile Globul de Aur, Critics' Choice, al Sindicatului actorilor americani și BAFTA, pentru rolul din "Marriage Story".

Cel mai bun scenariu original

Deși inițial marele favorit părea Quentin Tarantino ("Once Upon a Time in Hollywood"), Sindicatul scenariștilor americani a premiat lungmetrajul "Parasite". Totuși, Tarantino nu a fost eligibil pentru trofeu, nefiind membru al sindicatului. "Parasite", de Bong Joon Ho, a primit ulterior și premiul BAFTA pentru cel mai bun scenariu.

Cel mai bun scenariu adaptat

Marele favorit pare a fi "Jojo Rabbit", Taika Waiti, după ce a primit premiile Sindicatului scenariștilor americani și BAFTA.

Cel mai bun lungmetraj animat

Cele mai multe premii le-a primit în acest sezon "Toy Story 4", dar niciodată o franciză nu a câștigat Oscarul de două ori, iar aceasta a primit deja un astfel de premiu și pentru partea a treia, în 2010. Pe de altă parte, "Missing Link" a primit în acest sezon premiile Globul de Aur și BAFTA.

Cel mai bun documentar

Liderul, potrivit calculelor matematice, este "American Factory", un documentar produs de Barack și Michelle Obama. Pe de altă parte, "Honeyland" este primul film din istoria Oscar nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun documentar, cât și la cel pentru cel mai bun lungmetraj internațional, conform Mediafax. 

Cel mai bun film internațional

"Parasite" a primit cele mai multe premii și este considerat favorit inclusiv la Oscarul pentru cel mai bun film. Alte cinci filme au fost nominalizate la ambele categorii ale premiilor Oscar și au câștigat în cele din urmă doar Oscarul pentru lungmetraj străin (așa cum era cunoscută anterior distincția): "Z" (1969), "Life Is Beautiful" (1998), "Crouching Tiger, Hidden Dragon" (2000), "Amour" (2012), "Roma" (2018).

Gala premiilor Oscar 2020 va avea loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Cele mai multe nominalizări le-a primit pelicula "Jocker", 11. "Once Upon a Time in Hollywood", "1917", "The Irishman" au primit câte 10 nominalizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel