Călăul Statului Islamic, Jihadi John, a fost identificat. Cine este

"Jihadi John", militantul Statului Islamic, care apare în mai multe filmări decapitând ostatici occidentali, a fost identificat. 

Numele real al celui cunoscut de către serviciile de informații drept "Jihadi John" este Mohammed Emwazi. El s-a născut în urmă cu 27 de ani în Kuweit, are cetăţenie britanică şi se afla sub supravegherea serviciilor speciale de securitate. 

Mohammed Emwazi este bănuit că l-ar fi executat pe jurnalistul american James Foley. Tot el este autorul decapitărilor mai multor ostatici deţinuţi de SI, printre care se aflau un alt jurnalist american, Steven Sotloff, un muncitor caritabil britanic, David Haines, un şofer de taxi, tot britanic, Alan Henning, şi un angajat american, al unei companii umanitare, Abdul-Rahman Kassig, notează Antena 3

SONDAJ INSCOP. Klaus Iohannis l-a depășit pe Mugur Isărescu, în topul încrederii în personalități 

Mohammed Emwazi este bănuit că ar fi avut conexiuni cu o celulă teroristă din Marea Britanie, care ar fi finanţat încă din 2006 grupul extremist din Somalia, Al Shabab, care recent a ameninţat că va desfăşura atacuri teroriste chiar în inima Londrei, pe Strada Oxford.

Mohammed Emwazi este licenţiat în IT şi a locuit o bună perioadă de timp în Queen's Park, din vestul capitalei Regatului Unit. În 2012 el a plecat în Siria şi mai târziu s-a alăturat jihadiştilor din Statul Islamic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel