Câinii fără stăpân, vaccinați gratuit

Patrupedele au avut de suportat câte o înțepătură, fără dureri prea mari.

Toţi cei circa 38.000 de câini cu stăpân din Sălaj au fost vaccinaţi antirabic, gratuit, de către medicii veterinari, în lunile februarie-martie, în cadrul unei campanii a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), instituţie ce a asigurat şi fondurile necesare acţiunii.

Medicii veterinari în acțiune

"Până la această dată sunt imunizaţi toţi câinii din judeţul Sălaj. Aproximativ un număr de 38.000 de câini au fost vaccinaţi antirabic, în primul trimestru. (...) Vaccinarea o plăteşte statul. Vaccinurile sunt făcute de medicii veterinari concesionari sau medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi, în baza contractelor pe care le au încheiate cu ANSVSA", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul DSVSA Sălaj, Mircea Martin.

[citeste si]

Și caii au avut parte de tratament

Acesta a adăugat că s-a încheiat şi vaccinarea contra Antraxului, la cabaline, fiind imunizaţi 4.400 de cai, concomitent cu examenul serologic pentru depistarea anemiei infecţioase ecvine. Mircea Martin a adăugat faptul că la examenul serologic au fost depistaţi patru cai cu anemie, ei fiind sacrificaţi pentru eradicarea focarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel