Câini vopsiţi pentru a semăna cu urşi panda, într-o cafenea din China

O cafenea din China, ai cărei câini din rasa Chow-Chow au fost vopsiţi pentru a arăta ca puii de panda gigant, a devenit ţinta unor acuzaţii de rele tratamente aplicate animalelor, relatează miercuri The Independent.

Cafeneaua The Cute Pet Games Cafe din oraşul Chengdu, situat în provincia Sichuan, a fost deschisă luna trecută, iar la prima vedere pare să găzduiască nu mai puţin de şase pui de urşi panda.

Însă, aceste animale sunt de fapt câini albi ale căror feţe, urechi şi picioare au fost vopsite în negru pentru a arăta ca nişte pui de panda.

O înregistrare video cu puii de câine, care se plimbă prin cafenea şi sunt mângâiaţi, a devenit virală pe platforma chineză de socializare Weibo. În local sunt şase câini Chow-Chow care au fost 'transformaţi' cu succes, relatează Chengdu Business Daily, conform Agerpres. 

Clienţii localului preferă să le spună 'câini panda', adaugă publicaţia chineză. Cafeneaua ar oferi servicii de vopsire pentru proprietarii de câini, care doresc să îşi transforme animalele în panda, în schimbul a 1.500 de yuani.

Proprietarul cafenelei, identificat pe Weibo drept un bărbat pe nume Huang, susţine că vopseaua utilizată a fost importată din Japonia şi nu afectează animalele. El a spus că înregistrarea video, care a devenit virală, i-a adus un număr mai mare de clienţi. Practica a atras, însă, numeroase critici, un medic veterinar declarând pentru Hongxing News că ar putea avea efecte grave asupra animalelor. Le poate deteriora blana şi pielea, a declarat Li Daibing.

La începutul acestui an, organizatorii evenimentului Latitude Festival din comitatul britanic Suffolk au fost acuzaţi de cruzime împotriva animalelor pentru practica obişnuită în cadrul festivalului de vopsire a oilor în diferite culori, aminteşte Press Association.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel