Câine împușcat. Vela anunță anchetă în Poliție

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a cerut o anchetă la IPJ Maramureș deoarece sunt indicii potrivit cărora polițiștii nu au tratat cazul câinelui împușcat din toate punctele de vedere și au informat inițial că bărbatul a făcut uz de armă pentru a ridica legal patrupedul.

„Tocmai asta nu am înțeles nici eu (de ce purtătorul de cuvânt al Poliției Maramureș a prezentat că autorul a împușcat legal câinele, n.r.). Acel comunicat era de la IPJ Maramureș. (...) Asta a fost în prima fază. După ce am citit postarea eu am fost indignat ca om, ca iubitor de animale și prin prisma nu cred că avea voie să tragă pe șosea sau aproape de case, conform legii armelor și munițiilor. Că el este pazni de vânătoare și are în atribuții, e un aspect care ține de legea vânătorii", a declarat ministrul de Interne la Antena3, citat de Mediafax.

Polițișii din Maramureș nu au tratat problema în privința reglementării folosirii armelor, mai precizează Marcel Vela, drept urmare a fost cerută o anchetă.

„Am rugat pe inspectorul general să analizeze ceea ce au transmis cei de la Maramureș și se va face și o anchetă administrativă la Maramureș de ce nu au analizat toate aspectele legate de această faptă, o acțiune care punea în pericol viața participanților la trafic", mai spus Vela.

Precizările vin după ce reprezentanții IPJ Maramureș au precizat într-o primă informare de presă, că un câine a fost împușcat de un bărbat de 69 de ani, paznic de vânătoare autorizat, care a recoltat legal un câine al străzii.

Ulterior, polițiștii și procurorii au deschis dosar penal, faptele cercetate fiind uz de armă letală fără drept și uciderea animalelor cu intenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel