Câine căzut într-o prăpastie, salvat de salvamontişti şi poliţişti

Un câine căzut într-o prăpastie de mai multe zile, probabil speriat de petardele folosite în preajma Revelionului, a fost salvat, miercuri, de salvamontişti şi de poliţiştii locali din Odorheiu Secuiesc.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat, pentru AGERPRES, că scâncetele câinelui se auzeau de mai multe zile, iar o persoană care deţine o dronă a mers în zonă şi a reuşit să vadă animalul şi locul exact în care se află.

Persoana în cauză a anunţat dispeceratul Poliţiei Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc că patrupedul este blocat pe dealul Budvar, într-un loc greu accesibil şi periculos şi a trimis o dronă care furnizat imaginile cu ajutorul cărora s-a aflat locul precis al câinelui.

O echipă de salvamontişti, din care a făcut parte şi un poliţist local, membru al Serviciului Salvamont Harghita, s-a deplasat la faţa locului şi cu ajutorul echipamentelor de căţărare a reuşit să ajungă la animalul captiv şi să-l salveze în siguranţă.

Conducerea Poliţiei Locale din Odorheiu Secuiesc a precizat, într-o postare pe Facebook, că, din informaţiile obţinute, câinele a ajuns în respectivul loc în urmă cu o săptămână, în preajma Revelionului şi s-ar fi ascuns din cauza zgomotelor puternice produse de petarde.

Sursa citată a mai arătat că animalul a fost transportat la un medic veterinar, care a constatat că nu deţine microcip de identificare, motiv pentru care se solicită ajutorul tuturor cetăţenilor pentru a-i putea găsi stăpânul.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a menţionat că nu este prima intervenţie de acest fel a salvatorilor montani, aceştia venind şi în ajutorul altor animale aflate în dificultate, cum ar fi o pisică sau o barză.

Foto: Poliția Locală Odorheiu Secuiesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel