Căderea guvernului. Chirieac: Mesaj ascuns al PNL-ului. Ce urmărește președintele, de fapt

Președintel Klaus Iohannis, lideri PNL și PPE.
Președintel Klaus Iohannis, lideri PNL și PPE.

Liberalii au anunțat că ar putea depune o nouă moțiune de cenzură după europarlamentare, însă numai dacă PNL va obține un scor foarte bun, iar ce s-ar putea întâmpla după acest moment, explică analistul politic Bogdan Chirieac.

Ludovic Orban se bazează și pe discuțiile pe care le-a avut cu președintele Klaus Iohannis, care le cerea să facă tot posibilul să obțină cel mai bun scor electoral la alegerile europarlamentare. Despre aceste calcule de culise privind o posibilă răsturnare a Guvernului după europarlamentare, a vorbit analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România Tv, sâmbătă după amiaza.

”Practic, acesta este doar un bun mesaj de mobilizare, tinând seama că în momentul de față PNL aleargă în urma tuturor. În plus, vine domnul Orban și spune 'o să batem PSD-ul' sau 'vom fi la distanță de un procent'. Dar perspectiva căderii Guvernului este menită să mobilizeze oamenii din partid. În sensul că, 'uite, ajungem la ciolan!'. Nu se va întâmpla”, a precizat analistul politic.

”Nu se va întâmpla așa ceva. PNL are probleme grave, care urmează să fie tranșate abia după 26 mai, după dezastrul pe care-l vor suferi la europarlamentare. După aceea, presupun, domnul Rareș Bogdan va deveni președintele partidului și vom vedea ce se va întâmpla la prezidențiale. E deja o altă poveste. Dar PNL va trebui să lupte cu USR-Plus, care se va situa deasupra lor la europarlamentare. În privința căderii Guvernului, moțiunea de cenzură se va introduce sigur. Doar că, eventual, liderul ei va fi USR-Plus, nu PNL-ul. Nu cred că va trece nici acea moțiune de cenzură, trebuie să precizez și acest lucru”, a mai explicat Bogdan Chirieac

 

Iohannis, printre tinerii liberali

Klaus iohannis a participat la Gala Tineretului Liberal, unde a primit premiul "Garantul democrației". 

La reuniune au lua parte lideri locali liberali și aproximativ 400 de tineri liberali din toată țara, invitații de marcă fiind președintele României, Klaus Iohannis, președintele PNL, Ludovic Orban, și unii candidați ai partidului la alegerile europarlamentare.

Citește și:

Chirieac, după declarația lui Orban: Va face istorie. Este noaptea minții!

Referendum. Iohannis, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel