CAB: Acţiunea CNSAS cu privire la Ion Besoiu, respinsă ca inadmisibilă

besoiu
besoiu

Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, ca inadmisibilă, acţiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) de constatare a calităţii de colaborator al Securităţii a actorului Ion Besoiu.

Magistraţii au decis că acţiunea CNSAS nu îndeplineşte condiţiile necesare, deoarece Besoiu nu are calitatea de persoană care să fie verificată de către Consiliu.

La termenul din 12 septembrie a fost depusă documentaţia în acest caz, iar avocatul lui Ion Besoiu a cerut trimiterea unei adrese la Judecătoria sectorului 3 prin care să se ceară un dosar în care se contestă calitatea persoanei care a cerut CNSAS constatarea calităţii de colaborator al Securităţii a actorului Ion Besoiu.

CNSAS a cerut, pe 4 aprilie, Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a CAB constatarea calităţii de lucrător/colaborator al Securităţii a actorului Ion Besoiu. Potrivit acţiunii CNSAS, în schimbul informaţiilor despre mai mulţi actori şi regizori, Ion Besoiu primea de la Securitate o sumă de câteva sute de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel