Taxe NĂUCITOARE: Terenuri şi clădiri, impozitate cu până 500%

Terenurile abandonate şi clădirile neîngrijite din Buzău vor fi impozitate cu până 500%.

Consiliul Local Buzău a aprobat, luni, într-o şedinţă ordinară, regulamentul de supraimpozitare a clădirilor neîngrijite şi a terenurilor abandonate, taxele urmând să crească cu până 500 la sută.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a spus că 'sunt câteva zeci sau chiar sute de clădiri cu grad avansat de uzură care au devenit adevărate pericole pentru cetăţeni, iar terenurile nelucrate sunt adevărate focare de infecţie'. 'De azi a intrat în vigoare regulamentul privind supraimpozitarea clădirilor neîngrijite şi a terenurilor agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv. Deocamdată se va realiza o inventariere a acestor imobile care vor fi vor fi supraimpozitate cu până la 500 la sută', a declarat, la finalul şedinţei, primarul Constantin Toma.

[citeste si]

Acesta a admis că şi Primăria Buzău are în proprietate imobile care se află în această situaţie. 'Primăria are în proprietate 15 imobile aflate în această situaţie, CLM a decis la o şedinţă anterioară cumpărarea de pe piaţa liberă a 15 apartamente pentru ca imobilele pe care le deţine aflate în paragină, care se pot dărâma la un cutremur, să fie consolidate şi reabilitate', a mai afirmat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel