Buzatu (PSD Galaţi) spune că delegaţii organizaţiei judeţene la congres pot opta pentru ce candidaţi doresc

Organizaţia judeţeană a PSD Vaslui va participa la congresul partidului cu un număr de 112 delegaţi, iar aceştia vor putea să opteze pentru oricare dintre candidaţii care s-au înscris în cursă pentru posturile de preşedinte, preşedinte executiv şi postul de secretar general, a declarat joi, pentru AGERPRES, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

'Este, după părerea mea, o operaţiune relativ simplă, care vizează stabilizarea conducerii partidului şi intrarea partidului pe un făgaş normal, adică acela al dispariţiei permanentelor discuţii despre cine şi cum o să fie şi racordarea la viaţa de zi cu zi, care este determinată de calendarul politic viitor, adică alegerile prezidenţiale, apoi cele locale şi în toamna anului viitor alegerile parlamentare', a spus Buzatu, pentru AGERPRES.

Referitor la stabilirea unui candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale, liderul PSD Vaslui susţine că trebuie găsită o persoană care să aibă şanse reale să intre în turul al doilea. Dumitru Buzatu a precizat că PSD poate să găsească această persoană atât din rândul celor care au anunţat public că ar dori să candideze, cât şi dintre cei care nu au făcut acest lucru.

'Întotdeauna există acea persoană. Să ne amintim ce fel de candidat era actualul preşedinte. Cred că cei care astăzi năzuiesc să devină candidaţi sau cei mai mulţi dintre aceia, sunt persoane mult mai cunoscute sau cu o activitate politică remarcabilă şi din punctul acesta de vedere mai sunt la dispoziţie cateva luni. Acum complexul mediatic funcţionează foarte bine şi un om poate să îşi arate toate valenţele într-un timp foarte scurt. Sigur, poate să fie foarte bine şi 'forfecat' în acelaşi timp scurt, dar dacă rezistă, asta înseamnă că are calităţile necesare pentru a deveni un bun candidat la funcţia prezidenţială cu şanse de succes', a menţionat preşedintele PSD Vaslui. Dumitru Buzatu a spus că românii ar vota fără probleme inclusiv un candidat femeie.

'Românii sunt pregătiţi şi acum şi erau pregătiţi de mai mult timp să voteze o femeie. Avem probabil o mentalitate masculină dominantă prin care se crede că numai bărbaţii pot face faţă unei funcţii înalte în stat, dar s-a dovedit că aceste funcţii sunt onorate, sunt abordate cu succes şi de foarte multe femei', a mai declarat liderul PSD Buzatu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel